Jed, ki izvira iz Siciije, navduši vse čute. Preprosta, nasitna, hitro pripravljena.
Jajčevce narežemo na kocke, jih posolimo, damo v večje cedilo in obtežimo. Tako jih lahko pustimo vsaj pol ure, da spustijo čim več vode. Nato jih obrišemo s papirnato brisačo in ocvremo do rjave barve. Cvremo jih po malem, ne vseh naenkrat, da se olje ne ohladi preveč. Ocvrte odlagamo na papirnato brisačo.
Vmes pripravimo paradižnikovo osnovo. V večji ponvi segrejemo olje in v njem zlato zapečemo česen, ki ga le nežno stremo s česnom (preden ga pečemo, strtega pustimo na zraku 10 minut, da se aktivirajo njegove zdravilne učinkovine). Dodamo očiščen in na kocke narezan paradižnik in približno polovico bazilike ter pokrito kuhamo približno 15 minut. Nato česen odstranimo, paradižnik pa pretlačimo. Dobljeno omako solimo, dodamo še nekaj bazilike in kuhamo še približno 10 minut.
Vmes skuhamo testenine (ne povsem). Kuhane odcedimo in prihranimo približno zajemalko vode. Damo jih v paradižnikovo omako, dodamo ocvrte kocke jajčevca, nekaj vode od kuhanja testenin in kuhamo še približno minuto. Med testenine naribamo rikoto (če ne dobimo slane, nadrobimo običajno) in postrežemo z listi sveže bazilike.
Uživamo v vsakem grižljaju.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.