background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kari z jajčevci in čičeriko

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Jajčevci, ki se kar stopijo v ustih, so odlična priloga rižu ali drugim žitnim jedem.

Sestavine

  • 400 g paradižnikove omake
  • 100 ml zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • 1 žlica olja
  • 1 rdeča čebula
  • 2 jajčevca
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeč čili
  • 3 žlice začimbne mešanice za kari
  • 100 ml poljubne smetane
  • 400 g kuhane čičerike

Jajčevce narežemo na rezine in vsako posolimo. Čez 15 minut obrišemo izločeno tekočino in jih narežemo na kockice.

10 minut jih pražimo na maščobi, nato dodamo sesekljane čebulo, česen in čili. Pražimo, da čebula oveni. Nato dodamo paradižnikovo omako in začimbno mešanico in kuhamo še 10 minut. Na koncu dodamo še kuhano čičeriko in smetano, po potrebi sol in poper in kuhamo še pet minut.

Postrežemo z rižem ali s krompirjem.

Priredila in zapisala: Sabina Topolovec
Vir: www.avogel.co.uk

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.