background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kari z jajčevci in čičeriko

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Jajčevci, ki se kar stopijo v ustih, so odlična priloga rižu ali drugim žitnim jedem.

Sestavine

  • 400 g paradižnikove omake
  • 100 ml zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • 1 žlica olja
  • 1 rdeča čebula
  • 2 jajčevca
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeč čili
  • 3 žlice začimbne mešanice za kari
  • 100 ml poljubne smetane
  • 400 g kuhane čičerike

Jajčevce narežemo na rezine in vsako posolimo. Čez 15 minut obrišemo izločeno tekočino in jih narežemo na kockice.

10 minut jih pražimo na maščobi, nato dodamo sesekljane čebulo, česen in čili. Pražimo, da čebula oveni. Nato dodamo paradižnikovo omako in začimbno mešanico in kuhamo še 10 minut. Na koncu dodamo še kuhano čičeriko in smetano, po potrebi sol in poper in kuhamo še pet minut.

Postrežemo z rižem ali s krompirjem.

Priredila in zapisala: Sabina Topolovec
Vir: www.avogel.co.uk

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Privoščite si dovolj spanca

Pomanjkanje spanca vodi v slabo počutje in kopico zdravstvenih težav.

Kako do boljšega spanca?

Ali ste vedeli?

Vsaka pot se začne s prvim korakom, pa tudi počasi se daleč pride. Preteči meter, kilometer res ni veliko, še manj naporno. Prava umetnost pa je skupaj zložiti več serijskih dolžin ter napor tudi osmisliti.

Zmagoviti poraz ali poražen zmagovalec?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.