Jajčevci, ki se kar stopijo v ustih, so odlična priloga rižu ali drugim žitnim jedem.
Jajčevce narežemo na rezine in vsako posolimo. Čez 15 minut obrišemo izločeno tekočino in jih narežemo na kockice.
10 minut jih pražimo na maščobi, nato dodamo sesekljane čebulo, česen in čili. Pražimo, da čebula oveni. Nato dodamo paradižnikovo omako in začimbno mešanico in kuhamo še 10 minut. Na koncu dodamo še kuhano čičeriko in smetano, po potrebi sol in poper in kuhamo še pet minut.
Postrežemo z rižem ali s krompirjem.
Priredila in zapisala: Sabina Topolovec
Vir: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.