Jajčevci, ki se kar stopijo v ustih, so odlična priloga rižu ali drugim žitnim jedem.
Jajčevce narežemo na rezine in vsako posolimo. Čez 15 minut obrišemo izločeno tekočino in jih narežemo na kockice.
10 minut jih pražimo na maščobi, nato dodamo sesekljane čebulo, česen in čili. Pražimo, da čebula oveni. Nato dodamo paradižnikovo omako in začimbno mešanico in kuhamo še 10 minut. Na koncu dodamo še kuhano čičeriko in smetano, po potrebi sol in poper in kuhamo še pet minut.
Postrežemo z rižem ali s krompirjem.
Priredila in zapisala: Sabina Topolovec
Vir: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.