Jajčevci, ki se kar stopijo v ustih, so odlična priloga rižu ali drugim žitnim jedem.
Jajčevce narežemo na rezine in vsako posolimo. Čez 15 minut obrišemo izločeno tekočino in jih narežemo na kockice.
10 minut jih pražimo na maščobi, nato dodamo sesekljane čebulo, česen in čili. Pražimo, da čebula oveni. Nato dodamo paradižnikovo omako in začimbno mešanico in kuhamo še 10 minut. Na koncu dodamo še kuhano čičeriko in smetano, po potrebi sol in poper in kuhamo še pet minut.
Postrežemo z rižem ali s krompirjem.
Priredila in zapisala: Sabina Topolovec
Vir: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že 70 let Echinaforce pomaga krepiti odpornost in je zaupanja vredna podpora pri prehladnih obolenjih. Vaše izkušnje so neprecenljive - posebej za vse tiste, ki zdravila še ne poznajo. Ste jih pripravljeni podeliti? Nagradili vas bomo s slastnimi bonbončki z ehinacejo in črnim ribezom.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.