Stročji fižol je priljubljeno živilo, ki najbolje tekne s krompirjem in ocvirki. V nadaljevanju dve različici, ki ju velja preizkusiti.
Fižol očistimo, prelomimo, skuhamo v slani vodi, odcedimo.
Krompir skuhamo skupaj v pol litra zelenjavne jušne osnove.
Oboje pomešamo, dodamo sesekljan peteršilj in prelijemo s kislo smetano, ki jo prepražimo na ocvirkih.
Uživamo v samostojni jedi na žlico. DOBER TEK!
Lahko pa naredimo STROČJI FIŽOL s krompirjem na suho.
Krompir in fižol skuhamo (krompirja ne solimo, temveč ga skuhamo v jušni osnovi). Nekaj krompirjeve vode prihranimo.
Nakockano prekajeno slanino (8 dkg) ocvremo.
V plasteh naložimo krompir, fižol in slanino, na koncu prilijemo nekaj žlic krompirjeve vode in postrežemo kot samostojno jed ali k mesu! DOBER TEK!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Da lahko z izboljšanjem dolžine in kakovosti spanja vplivamo na preprečevanje vnetnih obolenj dihal? Poglejmo, zakaj je spanje tako pomembno.
Več kot 200 različnih virusov prehlada in peščica bolj ali manj nevarnih virusov gripe nam vsako zimo grozi z vnetjem dihal. Si znate pomagati?
Se tudi vi kdaj znajdete v položaju, ko vam pade imunski sistem in se vas že lotevata mrazenje in kihanje, vi pa ste pred pomembnim, neodložljivim sestankom?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.