Stročji fižol je priljubljeno živilo, ki najbolje tekne s krompirjem in ocvirki. V nadaljevanju dve različici, ki ju velja preizkusiti.
Fižol očistimo, prelomimo, skuhamo v slani vodi, odcedimo.
Krompir skuhamo skupaj v pol litra zelenjavne jušne osnove.
Oboje pomešamo, dodamo sesekljan peteršilj in prelijemo s kislo smetano, ki jo prepražimo na ocvirkih.
Uživamo v samostojni jedi na žlico. DOBER TEK!
Lahko pa naredimo STROČJI FIŽOL s krompirjem na suho.
Krompir in fižol skuhamo (krompirja ne solimo, temveč ga skuhamo v jušni osnovi). Nekaj krompirjeve vode prihranimo.
Nakockano prekajeno slanino (8 dkg) ocvremo.
V plasteh naložimo krompir, fižol in slanino, na koncu prilijemo nekaj žlic krompirjeve vode in postrežemo kot samostojno jed ali k mesu! DOBER TEK!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.