Stročji fižol je priljubljeno živilo, ki najbolje tekne s krompirjem in ocvirki. V nadaljevanju dve različici, ki ju velja preizkusiti.
Fižol očistimo, prelomimo, skuhamo v slani vodi, odcedimo.
Krompir skuhamo skupaj v pol litra zelenjavne jušne osnove.
Oboje pomešamo, dodamo sesekljan peteršilj in prelijemo s kislo smetano, ki jo prepražimo na ocvirkih.
Uživamo v samostojni jedi na žlico. DOBER TEK!
Lahko pa naredimo STROČJI FIŽOL s krompirjem na suho.
Krompir in fižol skuhamo (krompirja ne solimo, temveč ga skuhamo v jušni osnovi). Nekaj krompirjeve vode prihranimo.
Nakockano prekajeno slanino (8 dkg) ocvremo.
V plasteh naložimo krompir, fižol in slanino, na koncu prilijemo nekaj žlic krompirjeve vode in postrežemo kot samostojno jed ali k mesu! DOBER TEK!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.
Čeprav je vnetje ušes zelo neprijetno, antibiotiki niso vselej zares potrebni oziroma koristni.
Doma zdrav, v vrtcu ali šoli pa nenehno bolan?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.