Le kdo jih ne mara, slastnih cmokov s sadnim polnilom? Testo lahko naredimo na več načinom. V nadaljevanju eden preprostejših …
V vrelo osoljeno mleko dodamo maslo in obe začimbi ter vanj zakuhamo proseno moko. Kuhamo približno tri minute in ves čas mešamo.
V skoraj ohlajeno testo dodamo obe jajci, zopet temeljito premešamo, nato pa testo z dodatkom pirine moke zamesimo v mehko testo. Oblikujemo v podolgovato »klobaso« in jo narežemo na 10-12 kosov.
Vsak kos še nekoliko pomokamo in damo vanj izkoščičeno sadje, sladkor in cimet. Oblikujemo v cmok.
Cmoke kuhamo v osoljenem kropu, vse dokler ne priplavajo na površje.
Povaljamo v drobtinicah, ki jih prepražimo na maslu.
Bolj sladkosnedim ob cmokih ponudimo še javorov sirup.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.