Pečeni kruhovi cmoki so nekaj posebnega, posebej če jih postrežemo z dobrotami iz bližnjega gozda.
Priprava kruhovih cmokov:
Cmoke povaljamo v mešanico krušnih drobtin in parmezana in jih na olivnem olju pečemo toliko časa, da se rahlo zapečejo.
Cmoke lahko pečemo tudi v pečici 20 min. pri 180°C.
Priprava omake iz lisičk:
Omako postrežemo poleg pečenih kruhovih cmokov in okrasimo s peteršiljem.
Dobro je in dobro tekne!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.