background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečeni kruhovi cmoki z omako iz lisičk

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Pečeni kruhovi cmoki so nekaj posebnega, posebej če jih postrežemo z dobrotami iz bližnjega gozda.

Sestavine

Pečeni kruhovi cmoki

Omaka iz lisičk

Priprava kruhovih cmokov:

  1. kruhove kocke namočimo v mleko, dodamo 2 jajci, premešamo in dodamo jušno osnovo.
  2. čebulo prepražimo, da rahlo postekleni in dodamo 4 jajca – rahlo popečemo, solimo in popramo. Obe masi med sabo zelo narahlo pomešamo, dodamo 2 – 3 žlici parmezana, peteršilj in oblikujemo cmoke.

Cmoke povaljamo v mešanico krušnih drobtin in parmezana in jih na olivnem olju pečemo  toliko časa, da se rahlo zapečejo.
Cmoke lahko pečemo tudi v pečici 20 min. pri 180°C.   

Priprava omake iz lisičk:

  1. Na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo. Dodamo narezane lisičke in zalijemo z belim vinom. Vse skupaj pokrito dušimo, dokler vino nekoliko ne povre.
  2. Ko vino povre, lisičke zalijemo z vodo in kuhamo približno 15 min. Po potrebi dolijemo vodo. Ko voda povre, dodamo na drobno sesekljan česen in jušno osnovo in pražimo eno do dve minuti. Zalijemo z mešanico 1 dcl vode, kisle smetane in moke.  
  3. Kuhamo še 5 do 10 min, da se omaka zgosti. Na koncu začinimo z poprom, Herbamare soljo in drobno sesekljanim peteršiljem.  


Omako postrežemo poleg pečenih kruhovih cmokov in okrasimo s peteršiljem.    

Dobro je in dobro tekne!  

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Melatonin: spalni hormon

Ureja mnogo več kot spanec.

Spoznajmo ga

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam