background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Slivova presna marmelada brez sladkorja

  • Čas:
  • Preprosto
  • 1 kozarček
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 1 kozarček

Marmelado običajno kuhamo iz zrelih, sladkih sadežev. A prav s tem izgubimo veliko dragocenih hranil, obenem pa z njo zaužijemo tudi veliko dodanega sladkorja, ki šibi zdravje. Ste že poskusili presno marmelado? Prepustite se novim okusom, ki jih lahko ustvarite čez noč.

Sestavine

  • 100 g suhih izkoščičenih sliv
  • ca. 3 dcl soka Ingver mix 
  • 1 žlička cimeta

Slive prelijemo s sokom in dodamo cimet. Namakamo čez noč. Zjutraj pretlačimo s paličnim mešalnikom in presna marmelada je pripravljena. Po potrebi nekaj soka še dolijemo, če pa ga je preveč, tega spijemo in tako pohitrimo svojo prebavo.

Dodajanje sladkorja ni potrebno, saj za sladkobo poskrbijo vse tri sestavine – suhe slive z naravno prisotnim sladkorjem, cimet, ki je ravno tako sladka začimba ter matični sok jabolka, grozdja, ananasa in ingverja. Slastno, preprosto, zdravo.

Preizkusite tudi slivovo marmelado z dodatkom drugih začimb. Slivam se odlično priležejo tudi janež, pomarančna lupinica, klinčki, janeževa zvezda. Tudi dodatek kakovostnega ruma, za največje sladokusce.

Marmelado lahko mažete na kruh, jo dodajate v jogurt, kosmiče, z njo ustvarjate poljubno pecivo. Možnosti je neskončno. Hranite jo v hladilniku in porabite v enem tednu.

Naj vam tekne.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Zdravila, registrirana zdravila, dopolnila – kako vedeti, kaj izbrati?

Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.

Kaj izbrati, da bo zares delovalo?

Sanji Lončar v slovo

Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.

(1965–2025)

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam