Marmelado običajno kuhamo iz zrelih, sladkih sadežev. A prav s tem izgubimo veliko dragocenih hranil, obenem pa z njo zaužijemo tudi veliko dodanega sladkorja, ki šibi zdravje. Ste že poskusili presno marmelado? Prepustite se novim okusom, ki jih lahko ustvarite čez noč.
Slive prelijemo s sokom in dodamo cimet. Namakamo čez noč. Zjutraj pretlačimo s paličnim mešalnikom in presna marmelada je pripravljena. Po potrebi nekaj soka še dolijemo, če pa ga je preveč, tega spijemo in tako pohitrimo svojo prebavo.
Dodajanje sladkorja ni potrebno, saj za sladkobo poskrbijo vse tri sestavine – suhe slive z naravno prisotnim sladkorjem, cimet, ki je ravno tako sladka začimba ter matični sok jabolka, grozdja, ananasa in ingverja. Slastno, preprosto, zdravo.
Preizkusite tudi slivovo marmelado z dodatkom drugih začimb. Slivam se odlično priležejo tudi janež, pomarančna lupinica, klinčki, janeževa zvezda. Tudi dodatek kakovostnega ruma, za največje sladokusce.
Marmelado lahko mažete na kruh, jo dodajate v jogurt, kosmiče, z njo ustvarjate poljubno pecivo. Možnosti je neskončno. Hranite jo v hladilniku in porabite v enem tednu.
Naj vam tekne.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.