Slastni vaflji v bolj zdravi različici. Celo mažemo jih lahko z marmelado, k ne bo zakisala telesa. Dober tek.
Jajci z vilico stepemo na krožniku. Maščobo stalimo in jo pomešamo z začimbami.
V večji posodi pomešamo suhe sestavine, dodamo maščobo, jajca in sladilo. Premešamo z metlico (stepanje ni potrebno).
Masa naj počiva vsaj pol ure (bolj čez noč). Če je pregosta, jo razredčimo z vodo oz. mlekom.
Vroč pekač za vaflje s čopičem premažemo z maščobo in v vsak model nanesite približno 3-4 žlice zmesi. Pečemo približno pet minut.
Postrežemo npr. z bazično marmelado, jabolčno čežano, svežim jagodičevjem oz. poljubno.
Marmelado, ki nas ne zakisa, pripravimo tako, da suho sadje prelijemo z vodo. Ko je mehko, ga zmiksano, dodamo malo limoninega soka in poljubnega sladila po okusu.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.