Slastni vaflji v bolj zdravi različici. Celo mažemo jih lahko z marmelado, k ne bo zakisala telesa. Dober tek.
Jajci z vilico stepemo na krožniku. Maščobo stalimo in jo pomešamo z začimbami.
V večji posodi pomešamo suhe sestavine, dodamo maščobo, jajca in sladilo. Premešamo z metlico (stepanje ni potrebno).
Masa naj počiva vsaj pol ure (bolj čez noč). Če je pregosta, jo razredčimo z vodo oz. mlekom.
Vroč pekač za vaflje s čopičem premažemo z maščobo in v vsak model nanesite približno 3-4 žlice zmesi. Pečemo približno pet minut.
Postrežemo npr. z bazično marmelado, jabolčno čežano, svežim jagodičevjem oz. poljubno.
Marmelado, ki nas ne zakisa, pripravimo tako, da suho sadje prelijemo z vodo. Ko je mehko, ga zmiksano, dodamo malo limoninega soka in poljubnega sladila po okusu.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.