Slastni vaflji v bolj zdravi različici. Celo mažemo jih lahko z marmelado, k ne bo zakisala telesa. Dober tek.
Jajci z vilico stepemo na krožniku. Maščobo stalimo in jo pomešamo z začimbami.
V večji posodi pomešamo suhe sestavine, dodamo maščobo, jajca in sladilo. Premešamo z metlico (stepanje ni potrebno).
Masa naj počiva vsaj pol ure (bolj čez noč). Če je pregosta, jo razredčimo z vodo oz. mlekom.
Vroč pekač za vaflje s čopičem premažemo z maščobo in v vsak model nanesite približno 3-4 žlice zmesi. Pečemo približno pet minut.
Postrežemo npr. z bazično marmelado, jabolčno čežano, svežim jagodičevjem oz. poljubno.
Marmelado, ki nas ne zakisa, pripravimo tako, da suho sadje prelijemo z vodo. Ko je mehko, ga zmiksano, dodamo malo limoninega soka in poljubnega sladila po okusu.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.