Kdor pozna moč vrtnice, ve, da ta zmore veliko več kot začarati s svojo lepoto. Zato lahko njihovo moč shranimo tudi v kozarček slastne marmelade … Pomembno je le dvoje, da močno dišijo ter da jih negujemo zgolj z ljubeznijo.
Za osnovo lahko vzamemo poljubno sadje, denimo češnje, jagode ali jabolka, vanje pa natrosimo cvetov vrtnice. Tako se izognemo veliki količini sladkorja, ki bi jo sicer morali uporabiti, če bi marmelado delali zgolj iz vrtnic.
Sadje v večjem loncu pristavimo z 250 g sladkorja. Ko spusti vodo, ga pretlačimo s paličnim mešalnikom in prelijemo z limoninim sokom. Kuhamo do vretja.
Vmes vrtnice posujemo s pol kilograma sladkorja in mešamo, da se navzamejo sladkorja in vanj sprostijo svojo čudovito aromo.
Ko marmelada prične vreti, ji dodamo sredstvo za zgoščevanje (moko iz semen rožičevca moramo v marmelado pretlačiti s paličnim mešalnikom, da se kepice razpustijo in da se moka lepo porazdeli po vsej marmeladi).
Dodamo še cimet in vrtnične cvetove in kuhamo le toliko, da ponovno zavre. Po želji pretlačimo in nadevamo v kozarčke. Zavijemo v toplo odejo, dokler se ne ohladijo, nato shranimo v kleti.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.