Kdor pozna moč vrtnice, ve, da ta zmore veliko več kot začarati s svojo lepoto. Zato lahko njihovo moč shranimo tudi v kozarček slastne marmelade … Pomembno je le dvoje, da močno dišijo ter da jih negujemo zgolj z ljubeznijo.
Za osnovo lahko vzamemo poljubno sadje, denimo češnje, jagode ali jabolka, vanje pa natrosimo cvetov vrtnice. Tako se izognemo veliki količini sladkorja, ki bi jo sicer morali uporabiti, če bi marmelado delali zgolj iz vrtnic.
Sadje v večjem loncu pristavimo z 250 g sladkorja. Ko spusti vodo, ga pretlačimo s paličnim mešalnikom in prelijemo z limoninim sokom. Kuhamo do vretja.
Vmes vrtnice posujemo s pol kilograma sladkorja in mešamo, da se navzamejo sladkorja in vanj sprostijo svojo čudovito aromo.
Ko marmelada prične vreti, ji dodamo sredstvo za zgoščevanje (moko iz semen rožičevca moramo v marmelado pretlačiti s paličnim mešalnikom, da se kepice razpustijo in da se moka lepo porazdeli po vsej marmeladi).
Dodamo še cimet in vrtnične cvetove in kuhamo le toliko, da ponovno zavre. Po želji pretlačimo in nadevamo v kozarčke. Zavijemo v toplo odejo, dokler se ne ohladijo, nato shranimo v kleti.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.