background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Slivova marmelada iz pečice

  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Marmelada za sladokusce. Če jo pripravljamo v pečici, mešanje skoraj ni potrebno. Okus, ki se razvije med peko, pa je preprosto neprekosljiv!

Sestavine

  • 3 kg izkoščičenih sliv (zelo zrelih, sladkih)
  • 150 g sladkorja (količino lahko tudi zmanjšamo ali povsem izpustimo)
  • sok 1 limone
  • 1 žlička cimeta
  • ½ žličke mletega janeža
  • ¼ žličke mletih klinčkov
  • 20 ml ruma (oz. po okusu)
  • ščepec soli

Očiščene slive kar na pekaču pomešamo s sladkorjem in ostalimi sestavinami. Slive naj ne segajo povsem do vrha, da med peko ne uidejo iz pekača. Vse skupaj z rokami temeljito premečkamo, pokrijemo in pustimo na hladnem stati čez noč. Naslednji dan vse skupaj postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija. Pečemo nekaj ur, da se marmelada zgosti (približno 3–4 ure). Premešamo približno 1 do 2-krat na uro. Ko vsebina povre za približno polovico, marmelado po želji le še nekoliko pretlačimo s paličnim mešalnikom in še vroče polnimo v kozarčke.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Melatonin: spalni hormon

Ureja mnogo več kot spanec.

Spoznajmo ga

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam