Marmelada za sladokusce. Če jo pripravljamo v pečici, mešanje skoraj ni potrebno. Okus, ki se razvije med peko, pa je preprosto neprekosljiv!
Očiščene slive kar na pekaču pomešamo s sladkorjem in ostalimi sestavinami. Slive naj ne segajo povsem do vrha, da med peko ne uidejo iz pekača. Vse skupaj z rokami temeljito premečkamo, pokrijemo in pustimo na hladnem stati čez noč. Naslednji dan vse skupaj postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija. Pečemo nekaj ur, da se marmelada zgosti (približno 3–4 ure). Premešamo približno 1 do 2-krat na uro. Ko vsebina povre za približno polovico, marmelado po želji le še nekoliko pretlačimo s paličnim mešalnikom in še vroče polnimo v kozarčke.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.