Marmelada za sladokusce. Če jo pripravljamo v pečici, mešanje skoraj ni potrebno. Okus, ki se razvije med peko, pa je preprosto neprekosljiv!
Očiščene slive kar na pekaču pomešamo s sladkorjem in ostalimi sestavinami. Slive naj ne segajo povsem do vrha, da med peko ne uidejo iz pekača. Vse skupaj z rokami temeljito premečkamo, pokrijemo in pustimo na hladnem stati čez noč. Naslednji dan vse skupaj postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija. Pečemo nekaj ur, da se marmelada zgosti (približno 3–4 ure). Premešamo približno 1 do 2-krat na uro. Ko vsebina povre za približno polovico, marmelado po želji le še nekoliko pretlačimo s paličnim mešalnikom in še vroče polnimo v kozarčke.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.