Čudovit, sladek in zdrav zajtrk, ki ga lahko zaužijete brez slabe vesti. S suhim sadjem, oreščki, dobršno merico začimb in s slastnim pirinim rižkom.
Pirin rižek temeljito operemo, nato pa ga preko noči namočimo v večji količini sveže vode. Zjutraj vodo odlijemo, ga speremo in pristavimo s 600 ml sveže vode. Posolimo in dodamo sesekljane brusnice in datlje. Ko zavre, dodamo vse začimbe, pokrijemo in pustimo vreti dve minuti, nato ugasnemo in pustimo pokrito še približno deset do petnajst minut.
V tem času sesekljamo oreščke in jih prepražimo na razpuščenem ghiju. Dodamo pripravljeni kaši, ki jo po želji in okusu izboljšamo še s sladko smetano.
Ob kaši se prileže skodelica slastne žitne kave Bambu.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.