A.Vogel Blog
 

Zajtrk za 3 osebe

  • 200 g pirinega riža
  • 600 ml vode
  • ščepec soli
  • 1 žlička cimeta
  • ½ žličke kardamoma
  • ½ žličke vanilje
  • ¼ žličke kurkume
  • ščepec črnega popra
  • 2 žlici suhih brusnic
  • 6 datljev vrste medjool
  • 2 žlici mandljev
  • 2 žlici orehov
  • 1 žlica gheeja
  • 3 žlice tekoče sladke smetane

Pirin rižek temeljito operemo, nato pa ga preko noči namočimo v večji količini sveže vode. Zjutraj vodo odlijemo, ga speremo in pristavimo s 600 ml sveže vode. Posolimo in dodamo sesekljane brusnice in datlje. Ko zavre, dodamo vse začimbe, pokrijemo in pustimo vreti dve minuti, nato ugasnemo in pustimo pokrito še približno deset do petnajst minut.

V tem času sesekljamo oreščke in jih prepražimo na razpuščenem ghiju. Dodamo pripravljeni kaši, ki jo po želji in okusu izboljšamo še s sladko smetano.

Ob kaši se prileže skodelica slastne žitne kave Bambu.

Dober tek.

Avtorica recepta: Sabina Topolovec