Okusen, hitro pripravljen in hranljiv zajtrk, s katerim bomo kos vsem izzivom.
Proseno kašo operemo pod vročo vodo in jo v nekoliko oslajeni vodi skuhamo. Ne kuhamo predolgo, da ne razpade. Pet minut kuhanja bo dovolj, nato pa jo še toliko časa pustimo pokrito, da nabrekne.
Kuhani kaši primešamo oprane in narezane jagode, ki kašo ravno prav ohladijo, da ji lahko takoj dodamo še začimbni med z oreščki.
Začimbe stremo in jih pomešamo z medom. Dodamo semena in oreščke in vse dobro premešamo.
Med, začimbe in oreščki ustvarjajo sinergijo, saj lahko med iz začimb in oreščkov potegne veliko več, kot še te uživamo same. Z medom okrepimo delovanje začimb, semena postanejo veliko lažje prebavljiva, njihovi zakladi rudnin in vitaminov pa boljše razpoložljivi.
Za polno učinkovanje počakamo, da pripravek stoji vsaj deset dni, nato pa ga redno uporabljamo.
S tako pripravljenim medom so naši možgani kar najbolje preskrbljeni, prosena kaša dobi prijetnejšo aromo in potrebno sladkobo. Ko je pripravek enkrat nared, bo naš zajtrk pripravljen v že 15 minutah.
Recept za začimbni med je iz knjige Kako ohraniti možgane (str. 38, Pripravek za krepitev možganov in živcev).
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.