Hladno luščeno ajdo je zelo preprosto nakaliti, poleg tega kalčke lahko uživamo surove. Z njimi si lahko med ostalim pripravljamo tudi okusne žitne kaše za zajtrk, malico ali večerjo.
Ajdo v mešalniku zmešamo z nekaj z namočenimi mandlji, ki jih predhodno dobro speremo pod vodo (ni jih potrebno lupiti), pomarančnih sokom in obema začimbama. Maso nadevamo v dve skodelici in v vsako dodamo na koščke narezano jabolko, rozine in nekaj sesekljanih olupljenih mandljev. Potresemo s cimetom v prahu.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.