background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Presna ajdova kaša

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Hladno luščeno ajdo je zelo preprosto nakaliti, poleg tega kalčke lahko uživamo surove. Z njimi si lahko med ostalim pripravljamo tudi okusne žitne kaše za zajtrk, malico ali večerjo.

Sestavine

  • 2 skodelici nakaljene ajde (lahko tudi le čez noč namočene)
  • pest čez noč namočenih mandljev
  • sok dveh pomaranč
  • dve jabolki
  • 2 žlici namočenih rozin
  • pol žličke kardamoma
  • četrt žličke vanilije
  • ščepec cimeta 

Ajdo v mešalniku zmešamo z nekaj z namočenimi mandlji, ki jih predhodno dobro speremo pod vodo (ni jih potrebno lupiti), pomarančnih sokom in obema začimbama. Maso nadevamo v dve skodelici in v vsako dodamo na koščke narezano jabolko, rozine in nekaj sesekljanih olupljenih mandljev. Potresemo s cimetom v prahu.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.