background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Presna ajdova kaša

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Hladno luščeno ajdo je zelo preprosto nakaliti, poleg tega kalčke lahko uživamo surove. Z njimi si lahko med ostalim pripravljamo tudi okusne žitne kaše za zajtrk, malico ali večerjo.

Sestavine

  • 2 skodelici nakaljene ajde (lahko tudi le čez noč namočene)
  • pest čez noč namočenih mandljev
  • sok dveh pomaranč
  • dve jabolki
  • 2 žlici namočenih rozin
  • pol žličke kardamoma
  • četrt žličke vanilije
  • ščepec cimeta 

Ajdo v mešalniku zmešamo z nekaj z namočenimi mandlji, ki jih predhodno dobro speremo pod vodo (ni jih potrebno lupiti), pomarančnih sokom in obema začimbama. Maso nadevamo v dve skodelici in v vsako dodamo na koščke narezano jabolko, rozine in nekaj sesekljanih olupljenih mandljev. Potresemo s cimetom v prahu.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.