background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Presna ajdova kaša

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Hladno luščeno ajdo je zelo preprosto nakaliti, poleg tega kalčke lahko uživamo surove. Z njimi si lahko med ostalim pripravljamo tudi okusne žitne kaše za zajtrk, malico ali večerjo.

Sestavine

  • 2 skodelici nakaljene ajde (lahko tudi le čez noč namočene)
  • pest čez noč namočenih mandljev
  • sok dveh pomaranč
  • dve jabolki
  • 2 žlici namočenih rozin
  • pol žličke kardamoma
  • četrt žličke vanilije
  • ščepec cimeta 

Ajdo v mešalniku zmešamo z nekaj z namočenimi mandlji, ki jih predhodno dobro speremo pod vodo (ni jih potrebno lupiti), pomarančnih sokom in obema začimbama. Maso nadevamo v dve skodelici in v vsako dodamo na koščke narezano jabolko, rozine in nekaj sesekljanih olupljenih mandljev. Potresemo s cimetom v prahu.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam