Zakaj si ne bi kuhanega obroka privoščili že za zajtrk? Pira je eden izmed stebrov Hildegardine medicine, zato jo je sveta Hildegarda priporočala že za prvi jutranji obrok.
Po tradicionalni recepturi se pirin drobljenec (grobo mleta pira) skuha v vodi, ki se ji dodajo rozine, jabolko, začimbe, med in oreščki. Spodnji recept je izboljšan, saj s praženjem okrepimo aromo oreščkov, pire in začimb. Slednje s tem pridobijo tudi na zdravilnih močeh, kaša pa je še bolj slastna.
Mandlje suho prepražimo, nato jih odstavimo iz posode. V isto posodo dodamo maslo, na katerem segrejemo začimbe, nato dodamo mleto piro in pražimo še približno pol minute. Zalijemo v vodo (takoj pokrijemo, da ne umažemo štedilnika), nato odkrijemo in skrbno razmešamo, da v kaši ni grudic. Dodamo ščepec soli, pražene mandlje, rozine in na majhne koščke narezano jabolko. Ko zavre, kuhamo še 10 minut, nato pustimo pokrito še pet minut in nato postrežemo. Ko je jed že nekoliko ohlajena, jo po želji še dodatno osladimo z medom.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.