background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Šakšuka – arabski sataraš

  • Čas:
  • Preprosto
  • 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 2 osebi

Neverjetno, kako zgolj drugačen način priprave iz istih sestavin ustvari povsem drugačno jed! Za prste obliznit – zjutraj, opoldne ali zvečer!

Sestavine

  • 1 velika mesnata rdeča paprika
  • 1 konzerva paradižnikove omake s koščki
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • šopek peteršilja
  • 50 g sira feta
  • ½ mlete rdeče paprike
  • ¼ žličke mlete kumine
  • ¼ žličke mletega čilija
  • zeliščna sol
  • sveže mleti črni poper
  • olivno olje
  • 2 jajci 

Sesekljamo čebulo in česen. Papriko očistimo in narežemo na manjše kockice.

V ponvi na malo olja prepražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo papriko in pražimo približno deset minut. Dodamo kumino, mleto papriko, čili, sol, poper in sesekljan česen. Ko zadiši, prilijemo paradižnikovo omako in kuhamo še približno deset minut, da se jed nekoliko zgosti. Dodamo grobo sesekljano feto in v omaki naredimo jamici, kamor ubijemo jajci. Pokrijemo in kuhamo še nekaj minut, da beljaka zakrneta, rumenjaka pa ostaneta tekoča.

Posujemo s sesekljanim peteršiljem, prelijemo z malo olivnega olja in postrežemo s popečenim kruhom.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam