background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Paradižnikova juha iz pečice

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 krožnike
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 krožnike

Paradižnikova juha tekne vsem, še posebej slastna pa je, če jo pripravimo v pečici. Poskusite, jed je hitro pripravljena, preprosta in nadvse okusna.

Sestavine

  • 8 velikih, mesnatih paradižnikov
  • 1 čebula
  • 6 strokov česna
  • 1 žlička semen komarčka
  • 5 žlic olivnega olja
  • zelenjavna jušna osnova, približno pol litra
  • sol
  • sveže mleti črni poper
  • 4 žličke bazilikinega pesta

Paradižnik očistimo in razrežemo na četrtine. Z njimi prekrijemo dno večjega pekača. Dodamo cele stroke česna in na večje koščke narezano čebulo. Posujemo s semeni komarčka, ki jih rahlo stremo v možnarju. Prelijemo z oljem. Pečemo dobre pol ure na 200 stopinjah Celzija (z vključenim ventilatorjem).

Nato vsebino prelijemo v posodo in vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom. Do željene gostote zalijemo z vrelo jušno osnovo ter po okusu solimo in popramo. Juho po potrebi še pogrejemo.

Na sredino vsakega krožnika dodamo še žličko bazilikinega pesta in takoj ponudimo.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Železo je nujni element, ki omogoča, da vdihan kisik lahko za življenje tudi uporabimo. Preberite, katere so poglavitne naloge železa, ter kako poskrbimo za učinkovito preskrbo telesa z njim.

Brez diha ni življenja, brez železa prav tako!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.