Paradižnikova juha tekne vsem, še posebej slastna pa je, če jo pripravimo v pečici. Poskusite, jed je hitro pripravljena, preprosta in nadvse okusna.
Paradižnik očistimo in razrežemo na četrtine. Z njimi prekrijemo dno večjega pekača. Dodamo cele stroke česna in na večje koščke narezano čebulo. Posujemo s semeni komarčka, ki jih rahlo stremo v možnarju. Prelijemo z oljem. Pečemo dobre pol ure na 200 stopinjah Celzija (z vključenim ventilatorjem).
Nato vsebino prelijemo v posodo in vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom. Do željene gostote zalijemo z vrelo jušno osnovo ter po okusu solimo in popramo. Juho po potrebi še pogrejemo.
Na sredino vsakega krožnika dodamo še žličko bazilikinega pesta in takoj ponudimo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Urejen menstrualni cikel ni pomemben le pri načrtovanju zanositve, ampak vpliva na vrsto drugih, za organizem pomembnih, dejavnikov.
Poleti noge trpijo predvsem zaradi šibkosti in preobremenjenosti venskih žil. Toda ni treba, da je tako.
Imate rdeče, srbeče oči, ki se vam pretirano solzijo, ob tem pa vas spremljata še občutek tujka v očesu ter otekle veke? Morda vam nagaja alergijski konjunktivitis.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.