background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Rezina Bambu

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 30 koščkov
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 30 koščkov

Bambu je sadno-žitna kava, ki nas ob prvem požirku spomni na okus po kavi iz kuhinje naših babic. Lahko ga pripravimo kot topel kavni napitek z vodo ali mlekom, lahko pa ga uporabimo pri peki peciva.

Sestavine

Sestavine za približno 30 koščkov:

  • 250 g masla
  • 4 jajca
  • 300 g polnovrednega trsnega sladkorja
  • 4 jedilne žlice Bambu
  • 2 jedilni žlici čokolade v prahu
  • ščepec soli
  • 300 ml mleka
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 450 g moke
  • malo masla (za namaščenje pekača)

Glazura:

  • 2 čajni žlički Bambu
  • 2 čajni žlički vaniljevega sladkorja
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 jedilni žlici vroče vode
  • koščki pistacije

Maslo stopimo in pustimo, da se malo ohladi. Jajca in sladkor penasto umešamo. V mleko postopno vmešamo Bambu, čokolado v prahu in sol ter nato vse skupaj dodamo mešanici sladkorja in jajc. Presejemo pecilni prašek in moko ter ju zmešamo s stopljenim maslom.

Pečico segrejemo na 200°C. Pekač, velik približno 35 x 40 cm, namastimo z maslom ali obložimo s papirjem za peko. Dodamo testo in zgladimo površino. Pečemo 20 do 25 minut na sredini pečice.

Glazuro naredimo tako, da zmešamo Bambu, vaniljev sladkor in sladkor v prahu. Dodamo vodo in mešamo, da nastane gladka zmes. Z njo prelijemo še toplo pecivo in ga posujemo s koščki pistacij. Razrežemo na kvadrate, velike približno 7 x 7 cm, in pustimo, da se ohladijo.

Dober tek!

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.