background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Rezina Bambu

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 30 koščkov
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 30 koščkov

Bambu je sadno-žitna kava, ki nas ob prvem požirku spomni na okus po kavi iz kuhinje naših babic. Lahko ga pripravimo kot topel kavni napitek z vodo ali mlekom, lahko pa ga uporabimo pri peki peciva.

Sestavine

Sestavine za približno 30 koščkov:

  • 250 g masla
  • 4 jajca
  • 300 g polnovrednega trsnega sladkorja
  • 4 jedilne žlice Bambu
  • 2 jedilni žlici čokolade v prahu
  • ščepec soli
  • 300 ml mleka
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 450 g moke
  • malo masla (za namaščenje pekača)

Glazura:

  • 2 čajni žlički Bambu
  • 2 čajni žlički vaniljevega sladkorja
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 jedilni žlici vroče vode
  • koščki pistacije

Maslo stopimo in pustimo, da se malo ohladi. Jajca in sladkor penasto umešamo. V mleko postopno vmešamo Bambu, čokolado v prahu in sol ter nato vse skupaj dodamo mešanici sladkorja in jajc. Presejemo pecilni prašek in moko ter ju zmešamo s stopljenim maslom.

Pečico segrejemo na 200°C. Pekač, velik približno 35 x 40 cm, namastimo z maslom ali obložimo s papirjem za peko. Dodamo testo in zgladimo površino. Pečemo 20 do 25 minut na sredini pečice.

Glazuro naredimo tako, da zmešamo Bambu, vaniljev sladkor in sladkor v prahu. Dodamo vodo in mešamo, da nastane gladka zmes. Z njo prelijemo še toplo pecivo in ga posujemo s koščki pistacij. Razrežemo na kvadrate, velike približno 7 x 7 cm, in pustimo, da se ohladijo.

Dober tek!

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam