Bambu je sadno-žitna kava, ki nas ob prvem požirku spomni na okus po kavi iz kuhinje naših babic. Lahko ga pripravimo kot topel kavni napitek z vodo ali mlekom, lahko pa ga uporabimo pri peki peciva.
Maslo stopimo in pustimo, da se malo ohladi. Jajca in sladkor penasto umešamo. V mleko postopno vmešamo Bambu, čokolado v prahu in sol ter nato vse skupaj dodamo mešanici sladkorja in jajc. Presejemo pecilni prašek in moko ter ju zmešamo s stopljenim maslom.
Pečico segrejemo na 200°C. Pekač, velik približno 35 x 40 cm, namastimo z maslom ali obložimo s papirjem za peko. Dodamo testo in zgladimo površino. Pečemo 20 do 25 minut na sredini pečice.
Glazuro naredimo tako, da zmešamo Bambu, vaniljev sladkor in sladkor v prahu. Dodamo vodo in mešamo, da nastane gladka zmes. Z njo prelijemo še toplo pecivo in ga posujemo s koščki pistacij. Razrežemo na kvadrate, velike približno 7 x 7 cm, in pustimo, da se ohladijo.
Dober tek!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.