Čokoladni kolač ob skodelici tople žitne kave je skoraj vedno popoln užitek, v božičnem času pa nas ogreje vse do srca. Zato ga ne pozabite podelite z ljudmi, ki jih imate najraje.
V skledi pomešamo moko, lešnike, vinski kamen, cimet, klinčke, Bambu, čokoladne mrvice in kakav.
V drugi posodi penasto umešamo maslo, sladkor in jajca in postopoma dodajajte suho mešanico in vino.
Testo nadevamo v podolgovat in ozek pekač in pečemo približno eno uro na 190 stopinj. Ko je kolač pečen, ga zvrnemo iz pekača in pustimo, da se ohladi. Hladnega lahko po želji prelijemo s stopljeno čokolado, lahko pa ga ponudimo kar tako z nekaj stepene sladke smetane.
Dober tek!
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.