Čokoladni kolač ob skodelici tople žitne kave je skoraj vedno popoln užitek, v božičnem času pa nas ogreje vse do srca. Zato ga ne pozabite podelite z ljudmi, ki jih imate najraje.
V skledi pomešamo moko, lešnike, vinski kamen, cimet, klinčke, Bambu, čokoladne mrvice in kakav.
V drugi posodi penasto umešamo maslo, sladkor in jajca in postopoma dodajajte suho mešanico in vino.
Testo nadevamo v podolgovat in ozek pekač in pečemo približno eno uro na 190 stopinj. Ko je kolač pečen, ga zvrnemo iz pekača in pustimo, da se ohladi. Hladnega lahko po želji prelijemo s stopljeno čokolado, lahko pa ga ponudimo kar tako z nekaj stepene sladke smetane.
Dober tek!
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.