background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Božični kolač

  • Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Čokoladni kolač ob skodelici tople žitne kave je skoraj vedno popoln užitek, v božičnem času pa nas ogreje vse do srca. Zato ga ne pozabite podelite z ljudmi, ki jih imate najraje.

Sestavine

  • 250 g polnozrnate pšenične ali pirine moke
  • 100 mletih praženih lešnikov
  • 1 zavitek vinskega kamna (naravni nadomestek za pecilni prašek)
  • 1 čajna žlička cimeta
  • ščepec mletih klinčkov
  • 2 žlici A. Vogel Bambu
  • 100 g čokoladnih mrvic
  • pol jedilne žlice kakava
  • 250 g masla
  • 250 g polnovrednega trsnega sladkorja
  • 5 jajc
  • ¼ l rdečega vina (ali grozdnega soka)

Preliv:

  • 100 g črne čokolade (vsaj 70% delež kakava)
  • košček masla

V skledi pomešamo moko, lešnike, vinski kamen, cimet, klinčke, Bambu, čokoladne mrvice in kakav.

V drugi posodi penasto umešamo maslo, sladkor in jajca in postopoma dodajajte suho mešanico in vino.

Testo nadevamo v podolgovat in ozek pekač in pečemo približno eno uro na 190 stopinj. Ko je kolač pečen, ga zvrnemo iz pekača in pustimo, da se ohladi. Hladnega lahko po želji prelijemo s stopljeno čokolado, lahko pa ga ponudimo kar tako z nekaj stepene sladke smetane.

Dober tek!

Vir: www.avogel.ch

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.