Preprost recept za vse strastne čokoholike. Preizkusite tudi v različici z jagodami, črnim ribezom in drugim jagodičevjem. Vir: Revija Servus, september 2014, str. 85
Čokolado nalomimo na manjše koščke in jo nad vodno kopeljo raztopimo v maslu. Dodamo pomarančno lupinico.
Rumenjake ločimo od beljakov. Penasto jih umešamo s sladkorjem. Beljake stepemo posebej v trg sneg, dodamo ščepec soli.
V ohlajeno čokoladno zmes najprej vmešamo rumenjake s sladkorjem, nato še mandlje in koruzni škrob. Nazadnje previdno vmešamo beljakov sneg.
Testo prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, ga pogladimo in obložimo z malinami. Pečemo na srednji rešetki pri 180 stopinjah Celzija približno 20 minut.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.