background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Čokoladne rezine z malinami

  • Čas:
  • Srednje
  • Za pekač 30 x 40 cm
  • Prep: min
  • Srednje
  • Za pekač 30 x 40 cm

Preprost recept za vse strastne čokoholike. Preizkusite tudi v različici z jagodami, črnim ribezom in drugim jagodičevjem. Vir: Revija Servus, september 2014, str. 85

Sestavine

  • 250 g temne čokolade (70% delež kakava)
  • 120 g masla
  • nastrgana lupinica ene eko pomaranče
  • 5 jajc
  • 180 g surovega trsnega sladkorja
  • ščepec soli
  • 100 g mletih mandljev
  • 60 g koruznega škroba
  • 400 g malin

Čokolado nalomimo na manjše koščke in jo nad vodno kopeljo raztopimo v maslu. Dodamo pomarančno lupinico.

Rumenjake ločimo od beljakov. Penasto jih umešamo s sladkorjem. Beljake stepemo posebej v trg sneg, dodamo ščepec soli.

V ohlajeno čokoladno zmes najprej vmešamo rumenjake s sladkorjem, nato še mandlje in koruzni škrob. Nazadnje previdno vmešamo beljakov sneg.

Testo prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, ga pogladimo in obložimo z malinami. Pečemo na srednji rešetki pri 180 stopinjah Celzija približno 20 minut.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam