Preprost recept za vse strastne čokoholike. Preizkusite tudi v različici z jagodami, črnim ribezom in drugim jagodičevjem. Vir: Revija Servus, september 2014, str. 85
Čokolado nalomimo na manjše koščke in jo nad vodno kopeljo raztopimo v maslu. Dodamo pomarančno lupinico.
Rumenjake ločimo od beljakov. Penasto jih umešamo s sladkorjem. Beljake stepemo posebej v trg sneg, dodamo ščepec soli.
V ohlajeno čokoladno zmes najprej vmešamo rumenjake s sladkorjem, nato še mandlje in koruzni škrob. Nazadnje previdno vmešamo beljakov sneg.
Testo prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, ga pogladimo in obložimo z malinami. Pečemo na srednji rešetki pri 180 stopinjah Celzija približno 20 minut.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.