Preprost recept za vse strastne čokoholike. Preizkusite tudi v različici z jagodami, črnim ribezom in drugim jagodičevjem. Vir: Revija Servus, september 2014, str. 85
Čokolado nalomimo na manjše koščke in jo nad vodno kopeljo raztopimo v maslu. Dodamo pomarančno lupinico.
Rumenjake ločimo od beljakov. Penasto jih umešamo s sladkorjem. Beljake stepemo posebej v trg sneg, dodamo ščepec soli.
V ohlajeno čokoladno zmes najprej vmešamo rumenjake s sladkorjem, nato še mandlje in koruzni škrob. Nazadnje previdno vmešamo beljakov sneg.
Testo prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, ga pogladimo in obložimo z malinami. Pečemo na srednji rešetki pri 180 stopinjah Celzija približno 20 minut.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.