background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Čokoladne rezine z malinami

  • Čas:
  • Srednje
  • Za pekač 30 x 40 cm
  • Prep: min
  • Srednje
  • Za pekač 30 x 40 cm

Preprost recept za vse strastne čokoholike. Preizkusite tudi v različici z jagodami, črnim ribezom in drugim jagodičevjem. Vir: Revija Servus, september 2014, str. 85

Sestavine

  • 250 g temne čokolade (70% delež kakava)
  • 120 g masla
  • nastrgana lupinica ene eko pomaranče
  • 5 jajc
  • 180 g surovega trsnega sladkorja
  • ščepec soli
  • 100 g mletih mandljev
  • 60 g koruznega škroba
  • 400 g malin

Čokolado nalomimo na manjše koščke in jo nad vodno kopeljo raztopimo v maslu. Dodamo pomarančno lupinico.

Rumenjake ločimo od beljakov. Penasto jih umešamo s sladkorjem. Beljake stepemo posebej v trg sneg, dodamo ščepec soli.

V ohlajeno čokoladno zmes najprej vmešamo rumenjake s sladkorjem, nato še mandlje in koruzni škrob. Nazadnje previdno vmešamo beljakov sneg.

Testo prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, ga pogladimo in obložimo z malinami. Pečemo na srednji rešetki pri 180 stopinjah Celzija približno 20 minut.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Železo je nujni element, ki omogoča, da vdihan kisik lahko za življenje tudi uporabimo. Preberite, katere so poglavitne naloge železa, ter kako poskrbimo za učinkovito preskrbo telesa z njim.

Brez diha ni življenja, brez železa prav tako!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.