Pozimi se nam prileže kaj toplega. Jabolčni drobljenec s cimetom je okusna, preprosta in zdrava sladica. Dober tek.
Pečico ogrejemo na 160 stopinj Celzija. V mešalniku zmešamo ovsene kosmiče, kokos, polovico makadamij, cimet, sladilo in olje. Preostale makadamije grobo sesekljamo in ročno vmešamo v dobljeno maso.
Jabolka narežemo in jih naložimo na namaščen pekač. Prelijemo s sokom. Potresemo z razdrobljenim testom. Pečemo približno pol ure, da se drobljenec zlato zapeče in jabolka zmehčajo.
Postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda, z grškim jogurtom in podobno.
Avtorica recepta: Jessica Sepel
Vir: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.