Pozimi se nam prileže kaj toplega. Jabolčni drobljenec s cimetom je okusna, preprosta in zdrava sladica. Dober tek.
Pečico ogrejemo na 160 stopinj Celzija. V mešalniku zmešamo ovsene kosmiče, kokos, polovico makadamij, cimet, sladilo in olje. Preostale makadamije grobo sesekljamo in ročno vmešamo v dobljeno maso.
Jabolka narežemo in jih naložimo na namaščen pekač. Prelijemo s sokom. Potresemo z razdrobljenim testom. Pečemo približno pol ure, da se drobljenec zlato zapeče in jabolka zmehčajo.
Postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda, z grškim jogurtom in podobno.
Avtorica recepta: Jessica Sepel
Vir: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.