Topel začetek dneva ali prijazen uvod v večer. Okusna jed naših babic, ki pogreje pri srcu in dviguje odpornost.
Kašo operemo in zakuhamo v rahlo osoljen krop. Dodamo suhe slive. Skuhamo do mehkega.
Na maslu prepražimo sesekljane orehe in začimbe. Dodamo narezana jabolka, prepražimo in dodamo malo vode. Skuhamo do mehkega. Vmešamo v kuhano kašo in zalijemo s hladnim mlekom. Prelijemo z medom in ponudimo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.