Topel začetek dneva ali prijazen uvod v večer. Okusna jed naših babic, ki pogreje pri srcu in dviguje odpornost.
Kašo operemo in zakuhamo v rahlo osoljen krop. Dodamo suhe slive. Skuhamo do mehkega.
Na maslu prepražimo sesekljane orehe in začimbe. Dodamo narezana jabolka, prepražimo in dodamo malo vode. Skuhamo do mehkega. Vmešamo v kuhano kašo in zalijemo s hladnim mlekom. Prelijemo z medom in ponudimo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.