background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Prosena kaša z jabolki, slivami in orehi

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Topel začetek dneva ali prijazen uvod v večer. Okusna jed naših babic, ki pogreje pri srcu in dviguje odpornost.

Sestavine

  • 100 g prosene kaše
  • 1 skodelica vode
  • 1 skodelica mleka
  • ščepec soli
  • 6 suhih sliv
  • pest orehov
  • 1 večje jabolko
  • 1 žlička ghija ali masla
  • pol žličke cimeta
  • četrt žličke ingverja
  • četrt žličke kardamoma
  • osmina žličke kurkume
  • ščepec sveže mletega popra
  • 2 žlici medu

Kašo operemo in zakuhamo v rahlo osoljen krop. Dodamo suhe slive. Skuhamo do mehkega.

Na maslu prepražimo sesekljane orehe in začimbe. Dodamo narezana jabolka, prepražimo in dodamo malo vode. Skuhamo do mehkega. Vmešamo v kuhano kašo in zalijemo s hladnim mlekom. Prelijemo z medom in ponudimo.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam