background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Prosena kaša s suhimi hruškami

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Jed naših babic, oplemenitena z dragocenimi začimbami. Pokukajte v svojo shrambo, morda je v njej še kaj suhih hrušk, ki ste jih posušili jeseni? Čudovito sladke so, z njihovo pomočjo kaše ne bo potrebno prav nič sladkati.

Sestavine

  • 1 dcl prosene kaše
  • pol litra polnomastnega mleka (lahko tudi poljubnega rastlinskega napitka, če ne uživate mleka)
  • krepka pest suhih hrušk
  • ščepec soli
  • začimbe: ena janeževa zvezda, štirje plodiči kardamoma, noževa konica prave vanilije, ena žlica posušenih cvetov vrtnice

Kašo dobro operemo, hruške narežemo na manjše koščke. Oboje damo v hladno mleko, ki mu dodamo še kardamom in janeževo zvezdo. Kuhamo pokrito do vretja, nato še deset minut. Ogenj ugasnemo, dodamo še vanilijo in vrtnične cvetove in pustimo pokrito stati še približno pet minut.  Če je kaša pregosta, dodamo še nekaj mleka. Kardamom in janeževo zvezdo pred serviranjem odstranimo. Če ste zelo sladkosnedi, malce ohlajeno kašo prelijte še z nekaj medu.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Vam noge zlasti pod kolenom otekajo? So proti koncu dneva vse bolj utrujene in težke? Vas koža na nogah pod koleni neznosno srbi? Se vam težave v vročih dneh povečajo? Pomaga vam lahko divji kostanj!

Okrepite vene z divjim kostanjem

Življenje po operaciji žil in kako preprečiti nadaljnje zaplete?

Ustrezna podpora je po operaciji za ohranjanje preostalih ven še toliko bolj pomembna. 

Ne prezrite naslednjih ukrepov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam