Jed naših babic, oplemenitena z dragocenimi začimbami. Pokukajte v svojo shrambo, morda je v njej še kaj suhih hrušk, ki ste jih posušili jeseni? Čudovito sladke so, z njihovo pomočjo kaše ne bo potrebno prav nič sladkati.
Kašo dobro operemo, hruške narežemo na manjše koščke. Oboje damo v hladno mleko, ki mu dodamo še kardamom in janeževo zvezdo. Kuhamo pokrito do vretja, nato še deset minut. Ogenj ugasnemo, dodamo še vanilijo in vrtnične cvetove in pustimo pokrito stati še približno pet minut. Če je kaša pregosta, dodamo še nekaj mleka. Kardamom in janeževo zvezdo pred serviranjem odstranimo. Če ste zelo sladkosnedi, malce ohlajeno kašo prelijte še z nekaj medu.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Lipoprotein (a) naj bi bil bolj merodajen pokazatelj obolenja arterijskega ožilja (s tem pa tudi nevarnosti možganske kapi) kot meritev LDL holesterola.
Je krivo toplejše obdobje? So temperature preprosto previsoke? Kaj pa stres v službi – je ta kriv? Zakaj vas iznenada obliva, ko pa ste zdrave, sijoče in v top formi? Je možno, da prihaja menopavza? Poglejmo, s katerimi znaki napoveduje svoj prihod.
Imate čez poletje običajno težave s težkimi, utrujenimi in pogosto otečenimi nogami? Kaj lahko že spomladi naredimo, da to poletje ne bo tako oz. da bodo težave blažje?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.