Jed naših babic, oplemenitena z dragocenimi začimbami. Pokukajte v svojo shrambo, morda je v njej še kaj suhih hrušk, ki ste jih posušili jeseni? Čudovito sladke so, z njihovo pomočjo kaše ne bo potrebno prav nič sladkati.
Kašo dobro operemo, hruške narežemo na manjše koščke. Oboje damo v hladno mleko, ki mu dodamo še kardamom in janeževo zvezdo. Kuhamo pokrito do vretja, nato še deset minut. Ogenj ugasnemo, dodamo še vanilijo in vrtnične cvetove in pustimo pokrito stati še približno pet minut. Če je kaša pregosta, dodamo še nekaj mleka. Kardamom in janeževo zvezdo pred serviranjem odstranimo. Če ste zelo sladkosnedi, malce ohlajeno kašo prelijte še z nekaj medu.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.