Topla kaša iz kninoje, banane in prave vanilije. Kvinojo lahko skuhamo v naprej, da je jed hitreje pripravljena.
Priprava:
Kuhano kvinojo rahlo pogrejemo skupaj z mandljevim mlekom. Polovico banane narežemo na krhlje, datlje drobno sesekljamo in oboje dodamo v jed. Koščke preostale banane naložimo preko kaše in okrasimo z metinimi lističi.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.