background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kaša iz kvinoje in vanilije

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: 120 min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Topla kaša iz kninoje, banane in prave vanilije. Kvinojo lahko skuhamo v naprej, da je jed hitreje pripravljena.

Sestavine

  • kuhana kvinoja (iz 50 g kvinoje), začinjena s vanilijo (naj stoji vsaj nekaj ur)
  • 1 banana
  • 200 ml mandljevega mleka
  • vsebina četrtine vanilijevega stroka
  • 2 srednje velika datlja
  • lističi mete za okras

Priprava:
Kuhano kvinojo rahlo pogrejemo skupaj z mandljevim mlekom. Polovico banane narežemo na krhlje, datlje drobno sesekljamo in oboje dodamo v jed. Koščke preostale banane naložimo preko kaše in okrasimo z metinimi lističi.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam