Preprosta, slastna metina tortica brez peke in živalskih sestavin.
Dno tortnega modela (premer 22 cm) obložimo s papirjem za peko.
V multipraktiku zmešamo lešnike, datlje, kakav, stopljeno čokolado, kokosovo olje in sol. Mešamo do teksture drobtinic.
Testo z dlanmi enakomerno porazdelimo po dnu tortnega modela. Postavimo v skrinjo.
Za nadev najprej odcedimo indijske oreščke in jih splaknemo pod čisto vodo. Damo jih v posodo blenderja, skupaj z vanilijo, eteričnim oljem mete, stopljenim kokosovim oljem, svežimi špinačnimi lističi in agavinim sirupom. Mešamo do povsem gladke, svilnate teksture (potrebujemo zmogljiv mešalnik).
Nadev prelijemo preko testa in torto vnovič postavimo v skrinjo za približno dve uri.
Nato jo poljubno okrasimo, denimo s stopljeno črno metino čokolado, metinimi lističi, rezinami limete ipd. Ponudimo ohlajeno.
www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.
Gibanje je element, ki v obdobju postenja ne sme manjkati.
Za vse kreativne, ki si radi sami pripravljate svoje domače pripravke.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.