Preprosta, slastna metina tortica brez peke in živalskih sestavin.
Dno tortnega modela (premer 22 cm) obložimo s papirjem za peko.
V multipraktiku zmešamo lešnike, datlje, kakav, stopljeno čokolado, kokosovo olje in sol. Mešamo do teksture drobtinic.
Testo z dlanmi enakomerno porazdelimo po dnu tortnega modela. Postavimo v skrinjo.
Za nadev najprej odcedimo indijske oreščke in jih splaknemo pod čisto vodo. Damo jih v posodo blenderja, skupaj z vanilijo, eteričnim oljem mete, stopljenim kokosovim oljem, svežimi špinačnimi lističi in agavinim sirupom. Mešamo do povsem gladke, svilnate teksture (potrebujemo zmogljiv mešalnik).
Nadev prelijemo preko testa in torto vnovič postavimo v skrinjo za približno dve uri.
Nato jo poljubno okrasimo, denimo s stopljeno črno metino čokolado, metinimi lističi, rezinami limete ipd. Ponudimo ohlajeno.
www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.