Preprosta, slastna metina tortica brez peke in živalskih sestavin.
Dno tortnega modela (premer 22 cm) obložimo s papirjem za peko.
V multipraktiku zmešamo lešnike, datlje, kakav, stopljeno čokolado, kokosovo olje in sol. Mešamo do teksture drobtinic.
Testo z dlanmi enakomerno porazdelimo po dnu tortnega modela. Postavimo v skrinjo.
Za nadev najprej odcedimo indijske oreščke in jih splaknemo pod čisto vodo. Damo jih v posodo blenderja, skupaj z vanilijo, eteričnim oljem mete, stopljenim kokosovim oljem, svežimi špinačnimi lističi in agavinim sirupom. Mešamo do povsem gladke, svilnate teksture (potrebujemo zmogljiv mešalnik).
Nadev prelijemo preko testa in torto vnovič postavimo v skrinjo za približno dve uri.
Nato jo poljubno okrasimo, denimo s stopljeno črno metino čokolado, metinimi lističi, rezinami limete ipd. Ponudimo ohlajeno.
www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.