background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Presna metina tortica

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno

Preprosta, slastna metina tortica brez peke in živalskih sestavin.

Sestavine

Tortna podlaga:

  • 210 g lešnikov
  • 100 g datljev (izkoščičenih)
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 40 g stopljenje temne čokolade (presne)
  • 1 žlica stopljenega kokosovega olja
  • ščepec soli

Krema:

  • 200 g indijskih oreščkov (namočenih preko noči)
  • ½ žličke čiste vanilije v prahu
  • 6 kapljic eteričnega olja mete (certificiranega za aromatiziranje jedi)
  • tretjina skodelice stopljenega kokosovega olja
  • 20 g špinačnih listkov
  • četrtina skodelice agavinega sirupa

Dno tortnega modela (premer 22 cm) obložimo s papirjem za peko.

V multipraktiku zmešamo lešnike, datlje, kakav, stopljeno čokolado, kokosovo olje in sol. Mešamo do teksture drobtinic.

Testo z dlanmi enakomerno porazdelimo po dnu tortnega modela. Postavimo v skrinjo.

Za nadev najprej odcedimo indijske oreščke in jih splaknemo pod čisto vodo. Damo jih v posodo blenderja, skupaj z vanilijo, eteričnim oljem mete, stopljenim kokosovim oljem, svežimi špinačnimi lističi in agavinim sirupom. Mešamo do povsem gladke, svilnate teksture (potrebujemo zmogljiv mešalnik).

Nadev prelijemo preko testa in torto vnovič postavimo v skrinjo za približno dve uri.

Nato jo poljubno okrasimo, denimo s stopljeno črno metino čokolado, metinimi lističi, rezinami limete ipd. Ponudimo ohlajeno.

www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam