Pomoč uporabnikom
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.
Pišite namČudovita, praznična, popolna na pogled in slastna na ugriz. Vzemite si čas zanjo in presenetite svoje najdražje.
1. Najprej pripravimo krhko testo. Začimbe pomešamo z zmehčanim maslom, dodamo sladkor, jajce in moko ter z rokami zamesimo. Pokrijemo s prozorno folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.
2. Med tem pripravimo ribezovo marmelado. Črni ribez očistimo, potresemo s sladkorjem in prelijemo z limoninim sokom. Skuhamo, pretlačimo in ohladimo.
3. Pripravimo še biskvit. Penasto umešamo rumenjake in sladkor. Dodamo olje, v katerega vmešamo vse začimbe, ter vodo. Nato previdno vmešamo presejano moko z vinskim kamnom in kakavom. Nazadnje narahlo vmešamo še čvrsto stepen sneg iz beljakov. Testo damo v dobro namaščen in z moko posipan model, ki ga takoj postavimo v že ogreto pečico (na 190 stopinj Celzija). Pečemo približno pol ure. Ko se ohladi, biskvit enkrat prerežemo.
4. Med peko obložimo drug model za torto s papirjem za peko in vanj razporedimo krhko testo. Pečemo ga približno 10 minut pri 180 stopinjah Celzija.
5. Pripravimo nadev. 8 lističev želatine namočimo v mrzli vodi. Sladko smetano stepemo. V dve tretjini skuhane in ohlajene ribezove marmelade vmešamo kislo smetano. Želatino ožamemo in jo segrejemo v čisto malo vode, dobro mešamo, da se povsem razpusti. Vmešamo jo v pripravljen nadev in na koncu vanj dodamo še stepeno sladko smetano.
6. Torto sestavimo. Ohlajeno krhko testo premažemo z izbrano marmelado in nanj položimo prvo plast čokoladnega biskvita. Po njem razporedimo polovico pripravljenega namaza in nanj položimo drugo polovico biskvita. Po njem premažemo preostanek nadeva.
7. Torto v tej fazi postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema ohladi in strdi. Nato po enakem postopku kot zgoraj pripravimo še preostala dva lističa želatine, ki ju stopljena pomešamo z preostankom ribezove marmelade in s prelivom premažemo ohlajeno torto.
8. Poljubno okrasimo in uživamo v lastni kreaciji.
Navdih za recept: https://kreativfieber.de/schwarze-johannisbeertorte/
Recept za čokoladni biskvit je vzet iz knjige Božanske sladice avtorice Marje Božič.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.
Pišite namMarsikateri moški uspe ohraniti zdravo prostato do poznih let.
Življenjski slog in zdravje prostate ...Nočno vstajanje zmoti tako moškega kot žensko. Je temu vzrok povečana prostata?
Prepoznajte znake in pravočasno ukrepajte ...Mrzli dnevi leta pomenijo več neprespanih noči ter več bolniškega dopusta za oskrbo prehlajenih noskov. Veste, kako ukrepati, da se otrokovo zdravje čim prej povrne?
4 naravni načini odmaševanja prehlajenih noskovOdkrijte zgodbo Alfreda VoglaV naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!