Vnaprej kuhan fižol v hladilniku je vedno bližnjica do hitrega kosila. Uporabimo ga lahko v joti, matevžu, raznih namazih ali najpreprosteje – v juhi.
Sesekljamo čebulo in česen. Narežemo korenček in stebelno zeleno.
Na malo maščobe posteklenimo čebulo, dodamo korenček in stebelno zeleno. Ko je zelenjava prepražena, dodamo sesekljan česen. Takoj ko zadiši, dodamo še fižol in vse skupaj zalijemo z zelenjavno jušno osnovo (lahko tudi z vodo, v kateri se je kuhal fižol, če smo jo prihranili). Ko juha zavre, jo začinimo in kuhamo še približno 15 minut.
Pretlačimo do želene strukture. Postrežemo z žlico kisle smetane in izdatno potresemo s svežim peteršiljem.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.