Vnaprej kuhan fižol v hladilniku je vedno bližnjica do hitrega kosila. Uporabimo ga lahko v joti, matevžu, raznih namazih ali najpreprosteje – v juhi.
Sesekljamo čebulo in česen. Narežemo korenček in stebelno zeleno.
Na malo maščobe posteklenimo čebulo, dodamo korenček in stebelno zeleno. Ko je zelenjava prepražena, dodamo sesekljan česen. Takoj ko zadiši, dodamo še fižol in vse skupaj zalijemo z zelenjavno jušno osnovo (lahko tudi z vodo, v kateri se je kuhal fižol, če smo jo prihranili). Ko juha zavre, jo začinimo in kuhamo še približno 15 minut.
Pretlačimo do želene strukture. Postrežemo z žlico kisle smetane in izdatno potresemo s svežim peteršiljem.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.