Pomoč uporabnikom
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.
Pišite namPobrskajte po shrambi in hladilniku. Skoraj gotovo boste tam našli večino sestavin za to okusno enolončnico.
Zelenjavo, čebulo in česen očistimo in narežemo oz. sesekljamo.
V večji ponvi segrejemo malo olja in na njem prepražimo na kocke narezano slanino. Nato dodamo razdrobljen čili, lovorjeva lista, timijan, čebulo, korenček, zeleno in česen. Prepražimo, pokrijemo in kuhamo, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo oprano lečo in 1 liter zelenjavne jušne osnove ter kuhamo, dokler se ne zmehča še leča.
Nato dodamo še kuhan fižol in po potrebi še nekaj zelenjavne jušna osnove. Ko zavre, kuhamo še deset minut, nato po okusu solimo in popramo.
Postrežemo s sesekljanim peteršiljem, kančkom dobrega olivnega olja in kruhom.
Po receptu priredila: Sabina Topolovec
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.
Pišite namRadi pojete? Mnogi delimo to strast. Tudi naša sodelavka Danica.
Preberite njeno zgodbo s petjem.Marsikdo si pri lajšanju tegob rad pomaga sam. To je včasih odlično, spet drugič pa lahko tudi nevarno.
Na kaj moramo paziti?Ko skozi okna posveti svetlo spomladansko sonce, se vestnih gospodinj polasti nemir, ki napove boj slehernemu prahu, nečistoči in neredu. Očistiti pa je treba tudi naše telo.
Nasvet ljudskega zdravnika - spomladansko razstrupljanjeOdkrijte zgodbo Alfreda VoglaV naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!