background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Lečina enolončnica

  • Prep: min

Pobrskajte po shrambi in hladilniku. Skoraj gotovo boste tam našli večino sestavin za to okusno enolončnico.

Sestavine

  • 2 rdeči čebuli
  • 2 korenčka
  • 3 stebla stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 6 rezin dimljene slanine
  • svež peteršilj ali koriander
  • olivno olje
  • 2 lovorjeva lista
  • pol posušenega rdečega čilia
  • pol žličke suhega timijana
  • 200 g suhe leče
  • Herbamare zelenjavna jušna osnova
  • 1 pločevinka kuhanega fižola
  • zeliščna sol Herbamare
  • sveže mleti črni poper

Zelenjavo, čebulo in česen očistimo in narežemo oz. sesekljamo.

V večji ponvi segrejemo malo olja in na njem prepražimo na kocke narezano slanino. Nato dodamo razdrobljen čili, lovorjeva lista, timijan, čebulo, korenček, zeleno in česen. Prepražimo, pokrijemo in kuhamo, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo oprano lečo in 1 liter zelenjavne jušne osnove ter kuhamo, dokler se ne zmehča še leča.

Nato dodamo še kuhan fižol in po potrebi še nekaj zelenjavne jušna osnove. Ko zavre, kuhamo še deset minut, nato po okusu solimo in popramo.

Postrežemo s sesekljanim peteršiljem, kančkom dobrega olivnega olja in kruhom.

Po receptu priredila: Sabina Topolovec

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Zdravilni četvorček pri zdravljenju okužb sečil

Ko se pojavijo prvi znaki okužbe sečil, še lahko ukrepamo. Veste, kako?

Kako preprečiti vnetje sečil?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.