background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Prebiotični milkshake z okusom jabolčnega zavitka

  • Čas:
  • Preprosto
  • 1 oseba
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 1 oseba

Napitek, ki pogreje in dobro nahrani naše dragocene črevesne bakterije. Slastno, hranljivo in primerno za vso družino.

Sestavine

  • 200 ml ovsenega napitka
  • 20 g prosenih kosmičev
  • 2 jabolki
  • 1 žlica Molkosana
  • 1 žlica mletega lanu
  • 1 žlička raztopljenega masla
  • ½ žličke cimeta
  • med po okusu

Na maslu podušimo nastrgana jabolka s cimetom. Zmehčanim dodamo prosene kosmiče, dobro premešamo, pokrijemo in počakamo, da se zmes ohladi.

V mešalnik vlijemo ovseni napitek, jabolčno zmes in lan, ki ga zmeljemo v kavnem mlinčku. Zmiksano do gladke strukture. Dodamo še žlico Molkosana in po okusu osladimo.

Postrežemo v visokem kozarcu in uživamo v vsakem požirku.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam