Okusov na variacijo domačega jogurta je resnično neskončno. Pozimi, ko nam kalcij še toliko bolj pride prav, si ga lahko pripravimo z mletimi rožiči, ki že sami vsebujejo obilje tega življenjsko pomembnega minerala, mlečno-kislinski pripravek, kakršen je jogurt, pa bo le-tega telesu naredil še bolj dostopnega.
Rožičevo moko presejemo skozi cedilo in pomešamo z jogurtom. Pustimo stati vsaj nekaj ur, nato dodamo aromatiziran janežev sladkor in eterično olje pomaranče.
Janež se po aromi čudovito ujame z rožiči, obenem pa jih naredi lažje prebavljive. Za dodatno noto svežine poskrbi še aroma pomaranče.
Janežev sladkor pripravimo tako, da v možnarju stremo 1 žlico surovega trsnega sladkorja in 1 žlico janeževih semen. Tremo, dokler ne nastane prah. Pripravimo lahko seveda tudi večjo količino, saj bo sladkor nase potegnil aromo janeža in preprečil, da se mleta začimba razdiši. Namesto z možnarjem si lahko pomagamo tudi s kavnim mlinčkom. Več o pripravi začimbni sladkorjev in soli si lahko preberete v knjigi Ščepec ustvarjanja.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.