Okusov na variacijo domačega jogurta je resnično neskončno. Pozimi, ko nam kalcij še toliko bolj pride prav, si ga lahko pripravimo z mletimi rožiči, ki že sami vsebujejo obilje tega življenjsko pomembnega minerala, mlečno-kislinski pripravek, kakršen je jogurt, pa bo le-tega telesu naredil še bolj dostopnega.
Rožičevo moko presejemo skozi cedilo in pomešamo z jogurtom. Pustimo stati vsaj nekaj ur, nato dodamo aromatiziran janežev sladkor in eterično olje pomaranče.
Janež se po aromi čudovito ujame z rožiči, obenem pa jih naredi lažje prebavljive. Za dodatno noto svežine poskrbi še aroma pomaranče.
Janežev sladkor pripravimo tako, da v možnarju stremo 1 žlico surovega trsnega sladkorja in 1 žlico janeževih semen. Tremo, dokler ne nastane prah. Pripravimo lahko seveda tudi večjo količino, saj bo sladkor nase potegnil aromo janeža in preprečil, da se mleta začimba razdiši. Namesto z možnarjem si lahko pomagamo tudi s kavnim mlinčkom. Več o pripravi začimbni sladkorjev in soli si lahko preberete v knjigi Ščepec ustvarjanja.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.