Okusov na variacijo domačega jogurta je resnično neskončno. Pozimi, ko nam kalcij še toliko bolj pride prav, si ga lahko pripravimo z mletimi rožiči, ki že sami vsebujejo obilje tega življenjsko pomembnega minerala, mlečno-kislinski pripravek, kakršen je jogurt, pa bo le-tega telesu naredil še bolj dostopnega.
Rožičevo moko presejemo skozi cedilo in pomešamo z jogurtom. Pustimo stati vsaj nekaj ur, nato dodamo aromatiziran janežev sladkor in eterično olje pomaranče.
Janež se po aromi čudovito ujame z rožiči, obenem pa jih naredi lažje prebavljive. Za dodatno noto svežine poskrbi še aroma pomaranče.
Janežev sladkor pripravimo tako, da v možnarju stremo 1 žlico surovega trsnega sladkorja in 1 žlico janeževih semen. Tremo, dokler ne nastane prah. Pripravimo lahko seveda tudi večjo količino, saj bo sladkor nase potegnil aromo janeža in preprečil, da se mleta začimba razdiši. Namesto z možnarjem si lahko pomagamo tudi s kavnim mlinčkom. Več o pripravi začimbni sladkorjev in soli si lahko preberete v knjigi Ščepec ustvarjanja.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.