Preprosta sladica, ki združuje najbolj slastne in obenem zdrave sestavine.
Priprava:
Orehe grobo nasekljamo in jih pražimo dve minuti v ponvi na kokosovi maščobi. Nato dodamo javorjev sirup in mešamo, dokler ne karamelizira. Dodamo še kakav in dobro premešamo. Oreščke ohladimo na peki papirju in ji fino sesekljamo.
V skodelico naložimo jogurt, koščke hruške in sesekljane karamelizirane oreščke. Potresemo s sesekljamo meto.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.