V prazničnem času je lepo, če sebi in svojim ljubim poklonimo nekaj časa in pripravimo potico. Testo zamesimo na roke, tako bo v njem še toliko večji odtis naše ljubezni.
Maslo stopimo in mu dodamo vse začimbe. Mleko segrejemo do mlačnega. Jajca penasto stepemo s preostankom sladkorja.
Moko presejemo, ob robu posolimo, na sredo pa naredimo vdolbinico, v katero vlijemo malo mlačnega mleka, žličko sladkorja in nadrobljen kvas.
Ko kvas vzhaja, dodamo stepena jajca, mlačno maslo in mleko in zamesimo v gladko in voljno testo.
Pokrijemo, da vzhaja (približno 1 uro), nato ga na pomokani površini razvaljamo v pravokotnik dolžine, ki ustreza naši potičnici. Po njem enakomerno razporedimo nadev in potico s pomočjo prtiča zvijemo.
Prestavimo v dobro namaščen model, večkrat prebodemo s pletilko, pokrijemo in pustimo vzhajati še pol ure.
Pečemo pri 190 stopinjah (pečico predhodno ogrejemo) približno 50 minut. Ko je potica pečena, jo nekaj minut hladimo v modelu, nato pa previdno zvrnemo iz modela in ohladimo.
Po želji posujemo z mletim sladkorjem (npr. brezovim) in ponudimo ob dišeči skodelici npr. žitne kave.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.