background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Ponarejena čokoladna pena s pomarančo

  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Veganska različica znamenite francoske slaščice, s presenetljivo podobno strukturo in okusom – in to kljub temu, da v njej ni ne jajc, ne masla, ne običajne smetane. Naj vam tekne.

Sestavine

  • 2 pločevinki ohlajenega kokosovega mleka (uporabimo samo zgornji, strjen del – smetano)
  • 5 žlic kakava v prahu
  • 3 žlice javorjevega sirupa (oz. po okusu)
  • nastrgana lupinica dveh eko pomaranč
  • 100 g kakovostne črne čokolade s 70% deležem kakava

Čokolado raztopimo nad vodno kopeljo.

Kokosovo smetano stepemo z mešalnikom, ji dodamo nastrgano lupinico pomaranče, kakav v prahu, stopljeno čokolado in sladilo po okusu. Prelijemo v skodelice in za nekaj ur ohladimo, preden postrežemo.

Različice:

  1. Isto kremo lahko tudi zamrznemo v modelih za lučke, ki še posebej teknejo otrokom.
  2. Kremo lahko uporabimo tudi kot nadev za slastno čokoladno mousse torto, npr. v kombinaciji z jagodami. V tem primeru pomarančno lupinico nadomestimo z vanilijevo esenco.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam