background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Ponarejena čokoladna pena s pomarančo

  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Veganska različica znamenite francoske slaščice, s presenetljivo podobno strukturo in okusom – in to kljub temu, da v njej ni ne jajc, ne masla, ne običajne smetane. Naj vam tekne.

Sestavine

  • 2 pločevinki ohlajenega kokosovega mleka (uporabimo samo zgornji, strjen del – smetano)
  • 5 žlic kakava v prahu
  • 3 žlice javorjevega sirupa (oz. po okusu)
  • nastrgana lupinica dveh eko pomaranč
  • 100 g kakovostne črne čokolade s 70% deležem kakava

Čokolado raztopimo nad vodno kopeljo.

Kokosovo smetano stepemo z mešalnikom, ji dodamo nastrgano lupinico pomaranče, kakav v prahu, stopljeno čokolado in sladilo po okusu. Prelijemo v skodelice in za nekaj ur ohladimo, preden postrežemo.

Različice:

  1. Isto kremo lahko tudi zamrznemo v modelih za lučke, ki še posebej teknejo otrokom.
  2. Kremo lahko uporabimo tudi kot nadev za slastno čokoladno mousse torto, npr. v kombinaciji z jagodami. V tem primeru pomarančno lupinico nadomestimo z vanilijevo esenco.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.