background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Ponarejena čokoladna pena s pomarančo

  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Veganska različica znamenite francoske slaščice, s presenetljivo podobno strukturo in okusom – in to kljub temu, da v njej ni ne jajc, ne masla, ne običajne smetane. Naj vam tekne.

Sestavine

  • 2 pločevinki ohlajenega kokosovega mleka (uporabimo samo zgornji, strjen del – smetano)
  • 5 žlic kakava v prahu
  • 3 žlice javorjevega sirupa (oz. po okusu)
  • nastrgana lupinica dveh eko pomaranč
  • 100 g kakovostne črne čokolade s 70% deležem kakava

Čokolado raztopimo nad vodno kopeljo.

Kokosovo smetano stepemo z mešalnikom, ji dodamo nastrgano lupinico pomaranče, kakav v prahu, stopljeno čokolado in sladilo po okusu. Prelijemo v skodelice in za nekaj ur ohladimo, preden postrežemo.

Različice:

  1. Isto kremo lahko tudi zamrznemo v modelih za lučke, ki še posebej teknejo otrokom.
  2. Kremo lahko uporabimo tudi kot nadev za slastno čokoladno mousse torto, npr. v kombinaciji z jagodami. V tem primeru pomarančno lupinico nadomestimo z vanilijevo esenco.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.