background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Avokadov mousse s čokolado in pomarančo

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Preprosta sladica, bogata s koristnimi maščobami, ki odlično tekne vse dni v letu. Verjamemo, da se bo marsikomu odlično prilegla prav božičnem času …

Sestavine

za testo:

  • 75 g temne čokolade (najmanj 70% kakava)
  • 1 avokado
  • 2 žlički medu
  • 2 žlici orehovega olja
  • 1 pločevinka dobro ohlajenega kokosovega mleka
  • nastrgana lupinica ene bio pomaranče
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka
  • pol žličke cimeta
  • pol žličke janeža
  • 2 veliki pomaranči

Pomaranči prerežemo na pol in izdolbemo meso. Nad vodno kopeljo raztopimo čokolado. V terilniku stremo semena janeža. V mešalniku zmešamo kokosovo mleko, olupljen in izkoščičen avokado, med, meso in sok pomaranč ter vse začimbe (prihranimo le pol žličke nastrgane lupinice). Dodamo še stopljeno in nekoliko ohlajeno čokolado in olje in ponovno dobro zmešamo.

Nadevamo v štiri manjše skodelice (uporabimo lahko tudi izdolbljene polovičke pomaranč) in posujemo s pomarančno lupinico. Dobro ohladimo, da se strdi, nato postrežemo.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam