A.Vogel Blog
 

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 75 g temne čokolade (najmanj 70% kakava)
  • 1 avokado
  • 2 žlički medu
  • 2 žlici orehovega olja
  • 1 pločevinka dobro ohlajenega kokosovega mleka
  • nastrgana lupinica ene bio pomaranče
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka
  • pol žličke cimeta
  • pol žličke janeža
  • 2 veliki pomaranči


Pomaranči prerežemo na pol in izdolbemo meso. Nad vodno kopeljo raztopimo čokolado. V terilniku stremo semena janeža. V mešalniku zmešamo kokosovo mleko, olupljen in izkoščičen avokado, med, meso in sok pomaranč ter vse začimbe (prihranimo le pol žličke nastrgane lupinice). Dodamo še stopljeno in nekoliko ohlajeno čokolado in olje in ponovno dobro zmešamo.

Nadevamo v štiri manjše skodelice (uporabimo lahko tudi izdolbljene polovičke pomaranč) in posujemo s pomarančno lupinico. Dobro ohladimo, da se strdi, nato postrežemo.

Recept: Sabina Topolovec