Preprosta sladica, bogata s koristnimi maščobami, ki odlično tekne vse dni v letu. Verjamemo, da se bo marsikomu odlično prilegla prav božičnem času …
Pomaranči prerežemo na pol in izdolbemo meso. Nad vodno kopeljo raztopimo čokolado. V terilniku stremo semena janeža. V mešalniku zmešamo kokosovo mleko, olupljen in izkoščičen avokado, med, meso in sok pomaranč ter vse začimbe (prihranimo le pol žličke nastrgane lupinice). Dodamo še stopljeno in nekoliko ohlajeno čokolado in olje in ponovno dobro zmešamo.
Nadevamo v štiri manjše skodelice (uporabimo lahko tudi izdolbljene polovičke pomaranč) in posujemo s pomarančno lupinico. Dobro ohladimo, da se strdi, nato postrežemo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.