background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Čokoladno-kokosova pena z ingverjem in chia semeni

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • za 2 osebi
  • Prep: 10 min
  • Preprosto
  • za 2 osebi

Za vse, ki imate radi znameniti mousse au chocolat. Brez jajc in smetane, a z rahlo, penasto strukturo in predvsem s slastnim čokoladno-ingverjevim okusom.

Sestavine

  • 200 ml kokosovega mleka (izberite pločevinko, v kateri je večji del mleka strjen, tekoče mleko za takšen puding ni uporabno)
  • 40 g črne čokolade (75% delež kakava)
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 2 žlici chia semen
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 5 žličk svežega ingverjevega soka

Kokosovo mleko segrejemo in v njem raztopimo čokolado in sladkor. Ingver nastrgamo in s prsti iztisnemo sok. V stopljeno mešanico dodamo obe začimbni tekočini in chia semena. Premešamo in prelijemo v dve skodelici. Shranimo v hladilniku, da se zmes strdi.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.