background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Čokoladno-kokosova pena z ingverjem in chia semeni

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • za 2 osebi
  • Prep: 10 min
  • Preprosto
  • za 2 osebi

Za vse, ki imate radi znameniti mousse au chocolat. Brez jajc in smetane, a z rahlo, penasto strukturo in predvsem s slastnim čokoladno-ingverjevim okusom.

Sestavine

  • 200 ml kokosovega mleka (izberite pločevinko, v kateri je večji del mleka strjen, tekoče mleko za takšen puding ni uporabno)
  • 40 g črne čokolade (75% delež kakava)
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 2 žlici chia semen
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 5 žličk svežega ingverjevega soka

Kokosovo mleko segrejemo in v njem raztopimo čokolado in sladkor. Ingver nastrgamo in s prsti iztisnemo sok. V stopljeno mešanico dodamo obe začimbni tekočini in chia semena. Premešamo in prelijemo v dve skodelici. Shranimo v hladilniku, da se zmes strdi.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.