background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Polentina pica z rožmarinom, orehi in mozzarelo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Pica malo drugače, predvsem pa, še hitreje. Primerna tudi za vse, ki se izogibate glutena, kvasa in bele moke.

Sestavine

  • 150 g polente
  • 350 ml vode
  • 30 g masla
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • 100 g orehov
  • 150 ml domače paradižnikove omake
  • 250 g mozzarelle
  • 200 g slanine (oz. poljubne salame, lahko izpustite)
  • 1 žlička rožmarina
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička origana
  • pol žlička timijana

V osoljeno mešanico mleka in vode dodamo maslo in rožmarin in zakuhamo polento. Kuhamo približno 10 minut, nato dodamo polovico sesekljanih orehov. Preložimo v oplaknjen okrogel model (npr. lončen).

V paradižnikovo omako dodamo baziliko, timijan in polovico origana. Z omako premažemo nekoliko ohlajeno polento. Obložimo s slanimo, mozzarelo in potresemo z orehi. Po vrhu še izdatno posipamo z origanom.

Pečemo pri 180 stopinjah približno 15 minut.

Postrežemo s skledo solate.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.