background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Polentina pica z rožmarinom, orehi in mozzarelo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Pica malo drugače, predvsem pa, še hitreje. Primerna tudi za vse, ki se izogibate glutena, kvasa in bele moke.

Sestavine

  • 150 g polente
  • 350 ml vode
  • 30 g masla
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • 100 g orehov
  • 150 ml domače paradižnikove omake
  • 250 g mozzarelle
  • 200 g slanine (oz. poljubne salame, lahko izpustite)
  • 1 žlička rožmarina
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička origana
  • pol žlička timijana

V osoljeno mešanico mleka in vode dodamo maslo in rožmarin in zakuhamo polento. Kuhamo približno 10 minut, nato dodamo polovico sesekljanih orehov. Preložimo v oplaknjen okrogel model (npr. lončen).

V paradižnikovo omako dodamo baziliko, timijan in polovico origana. Z omako premažemo nekoliko ohlajeno polento. Obložimo s slanimo, mozzarelo in potresemo z orehi. Po vrhu še izdatno posipamo z origanom.

Pečemo pri 180 stopinjah približno 15 minut.

Postrežemo s skledo solate.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Znate pospravljati?

Naučite se prepoznati pravilno vrednost stvari, ki jih kopičite.

Metoda Marie Kondo

Ali ste vedeli?

Vsi znamo kdaj povedati „Na jetra mi greš!“, pa vendar, je to le fraza ali ima jeza res kaj opraviti z jetri in žolčnikom?

Žolčne težave zaradi jeze ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.