Lažja različica pice, primerna za vse, ki se izogibate glutena ali moke na sploh. To v celoti nadomesti cvetača, ki skupaj z ostalimi dodatki pričara hrustljavo podlago. Še okusen nadev in jed je pripravljena. Avtorica recepta: Jane McClenaghan (www.avogel.co.uk)
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko. Cvetačo natrgamo na cvetove in jih v mešalniku zmiksamo do prahu. Predenemo jo v kozico z malo vode in kuhamo približno pet minut. Odcedimo vodo in počakamo, da se cvetača ohladi. Nato jo predenemo v čisto gazo in iztisnemo odvečno vodo.
Zmes damo v skledo, dodamo kremni sir, jajce, sol in poper. S čistimi rokami oblikujemo »testo« in ga razdelimo na štiri dele. Vsak del na pekaču oblikujemo v približno en centimeter visoko podlago. Pečemo približno pol ure, dokler testo ne postane kompaktno in zlato obarvano.
Za omako na maščobi posteklenimo čebulo. Dodamo sesekljan česen, čili in paradižnik in kuhamo približno 10 do 15 minut.
Z omako premažemo testo in čezenj naložimo ostale dodatke po želji. Pečemo približno deset minut.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.