background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Cvetačna pica (brez glutena)

  • Čas:
  • Srednje
  • za 2 osebi
  • Prep: min
  • Srednje
  • za 2 osebi

Lažja različica pice, primerna za vse, ki se izogibate glutena ali moke na sploh. To v celoti nadomesti cvetača, ki skupaj z ostalimi dodatki pričara hrustljavo podlago. Še okusen nadev in jed je pripravljena. Avtorica recepta: Jane McClenaghan (www.avogel.co.uk)

Sestavine

Testo

  • 1 cvetača
  • 100 g kremnega sira (sirni namaz)
  • 1 jajce
  • poper

Omaka

  • 1 žlička kokosovega olja
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • ščepec čilija v prahu
  • 200 g vloženega paradižnika
  • prgišče sveže bazilike
  • sol in poper
  • drugi dodatki za pico po želji (sir, pršut, rukola …)

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko. Cvetačo natrgamo na cvetove in jih v mešalniku zmiksamo do prahu. Predenemo jo v kozico z malo vode in kuhamo približno pet minut. Odcedimo vodo in počakamo, da se cvetača ohladi. Nato jo predenemo v čisto gazo in iztisnemo odvečno vodo.

Zmes damo v skledo, dodamo kremni sir, jajce, sol in poper. S čistimi rokami oblikujemo »testo« in ga razdelimo na štiri dele. Vsak del na pekaču oblikujemo v približno en centimeter visoko podlago. Pečemo približno pol ure, dokler testo ne postane kompaktno in zlato obarvano.

Za omako na maščobi posteklenimo čebulo. Dodamo sesekljan česen, čili in paradižnik in kuhamo približno 10 do 15 minut.

Z omako premažemo testo in čezenj naložimo ostale dodatke po želji. Pečemo približno deset minut.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.

Postenje – kdo ni primeren?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam