Priljubljeni piškotki, ki se kar raztopijo v ustih. Preprosto testo je hitro pripravljeno, kroglice pa lahko oblikujejo tudi male ročice.
Zamesimo testo in takoj oblikujemo male kroglice. V vsako s kuhalnico naredimo vdolbinico. Pečemo 10 min pri 180 stopinjah, nato v vsako luknjico dodamo malo marmelade (kar z žličko) in pečemo še 5 minut. Ohlajene pomočimo v stopljeno črno čokolado. Po želji po vrhu posujemo mleti kokos, mlete orehe ipd.
Dober tek.
*Poustvarjeno in nekoliko nadgrajeno po priljubljenem receptu z www.kulinarika.net
Fotografija: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.