background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Čokoladno-čokoladni piškotki

  • Prep: min

Dvojna porcija čokolade. Zajetna porcija antioksidantov. Le za ljubitelje temne čokolade.

Sestavine

Testo:

  • 250 g presejane polnovredne pirine moke
  • 100 g mletih praženih lešnikov
  • 50 g kakava
  • 250 g masla
  • 120 g polnovrednega trsnega sladkorja (npr. mascavo)
  • 1 žlička mletega kardamoma
  • četrt žličke ingverja
  • četrt žličke vanilje
  • četrt žličke sveže mletega muškatnega oreščka

Nadev:

  • 100 g temne čokolade (vsaj 70% delež kakava)
  • 1 dcl sladke smetane
  • *po želji aroma mete ali pomaranče (uporabimo 1 kapljico eteričnega olja mete oz. 5 kapljic eteričnega olja pomaranče – olje mora biti iz ekološke pridelave in certificirano za uporabo v prehrani)

Zmehčano maslo pomešamo z začimbami in lešniki in temeljito zmešamo. Dodamo sladkor, moko in kakav in zamesimo v gladko, mehko testo.

Takoj oblikujemo majhne kroglice, ki jih sploščimo v krogce. Nalagamo v pekač, obložen s papirjem za peko.

Pečemo približno 12 minut pri 180 stopinjah, nato pustimo na pekaču, da se malo ohladijo (vroči piškotki so zelo krhki in se hitro zdrobijo).

Nadev pripravimo tako, da nad vodno kopeljo raztopimo čokolado, ki jo razredčimo s sladko smetano. Po želji še aromatiziramo. Kremo nanesemo na polovico piškotkov, ki jih prekrijemo z preostalo polovico.

Uživamo v vsakem grižljaju.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.

Postenje – kdo ni primeren?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam