Dvojna porcija čokolade. Zajetna porcija antioksidantov. Le za ljubitelje temne čokolade.
Zmehčano maslo pomešamo z začimbami in lešniki in temeljito zmešamo. Dodamo sladkor, moko in kakav in zamesimo v gladko, mehko testo.
Takoj oblikujemo majhne kroglice, ki jih sploščimo v krogce. Nalagamo v pekač, obložen s papirjem za peko.
Pečemo približno 12 minut pri 180 stopinjah, nato pustimo na pekaču, da se malo ohladijo (vroči piškotki so zelo krhki in se hitro zdrobijo).
Nadev pripravimo tako, da nad vodno kopeljo raztopimo čokolado, ki jo razredčimo s sladko smetano. Po želji še aromatiziramo. Kremo nanesemo na polovico piškotkov, ki jih prekrijemo z preostalo polovico.
Uživamo v vsakem grižljaju.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.