Dvojna porcija čokolade. Zajetna porcija antioksidantov. Le za ljubitelje temne čokolade.
Zmehčano maslo pomešamo z začimbami in lešniki in temeljito zmešamo. Dodamo sladkor, moko in kakav in zamesimo v gladko, mehko testo.
Takoj oblikujemo majhne kroglice, ki jih sploščimo v krogce. Nalagamo v pekač, obložen s papirjem za peko.
Pečemo približno 12 minut pri 180 stopinjah, nato pustimo na pekaču, da se malo ohladijo (vroči piškotki so zelo krhki in se hitro zdrobijo).
Nadev pripravimo tako, da nad vodno kopeljo raztopimo čokolado, ki jo razredčimo s sladko smetano. Po želji še aromatiziramo. Kremo nanesemo na polovico piškotkov, ki jih prekrijemo z preostalo polovico.
Uživamo v vsakem grižljaju.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.