Dvojna porcija čokolade. Zajetna porcija antioksidantov. Le za ljubitelje temne čokolade.
Zmehčano maslo pomešamo z začimbami in lešniki in temeljito zmešamo. Dodamo sladkor, moko in kakav in zamesimo v gladko, mehko testo.
Takoj oblikujemo majhne kroglice, ki jih sploščimo v krogce. Nalagamo v pekač, obložen s papirjem za peko.
Pečemo približno 12 minut pri 180 stopinjah, nato pustimo na pekaču, da se malo ohladijo (vroči piškotki so zelo krhki in se hitro zdrobijo).
Nadev pripravimo tako, da nad vodno kopeljo raztopimo čokolado, ki jo razredčimo s sladko smetano. Po želji še aromatiziramo. Kremo nanesemo na polovico piškotkov, ki jih prekrijemo z preostalo polovico.
Uživamo v vsakem grižljaju.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.