background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Čokoladno-čokoladni piškotki

  • Prep: min

Dvojna porcija čokolade. Zajetna porcija antioksidantov. Le za ljubitelje temne čokolade.

Sestavine

Testo:

  • 250 g presejane polnovredne pirine moke
  • 100 g mletih praženih lešnikov
  • 50 g kakava
  • 250 g masla
  • 120 g polnovrednega trsnega sladkorja (npr. mascavo)
  • 1 žlička mletega kardamoma
  • četrt žličke ingverja
  • četrt žličke vanilje
  • četrt žličke sveže mletega muškatnega oreščka

Nadev:

  • 100 g temne čokolade (vsaj 70% delež kakava)
  • 1 dcl sladke smetane
  • *po želji aroma mete ali pomaranče (uporabimo 1 kapljico eteričnega olja mete oz. 5 kapljic eteričnega olja pomaranče – olje mora biti iz ekološke pridelave in certificirano za uporabo v prehrani)

Zmehčano maslo pomešamo z začimbami in lešniki in temeljito zmešamo. Dodamo sladkor, moko in kakav in zamesimo v gladko, mehko testo.

Takoj oblikujemo majhne kroglice, ki jih sploščimo v krogce. Nalagamo v pekač, obložen s papirjem za peko.

Pečemo približno 12 minut pri 180 stopinjah, nato pustimo na pekaču, da se malo ohladijo (vroči piškotki so zelo krhki in se hitro zdrobijo).

Nadev pripravimo tako, da nad vodno kopeljo raztopimo čokolado, ki jo razredčimo s sladko smetano. Po želji še aromatiziramo. Kremo nanesemo na polovico piškotkov, ki jih prekrijemo z preostalo polovico.

Uživamo v vsakem grižljaju.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Zdravilni četvorček pri zdravljenju okužb sečil

Ko se pojavijo prvi znaki okužbe sečil, še lahko ukrepamo. Veste, kako?

Kako preprečiti vnetje sečil?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.