Polnovredni piškotki z dodatkom (doma pripravljenega) arašidovega masla. Če nimate galganta in bertrama (dveh začimb, ki ju je zelo cenila že Hildegarda v 12. stoletju), lahko cimetu in kardamomu dodate še nekaj ingverja in limonine lupinice.
Obe maščobi pomešamo z vsemi začimbami, nato ju z mešalnikom penasto umešamo s sladkorjem in jajci. Tekoči zmesi dodamo zmes suhih sestavin in z rokami zamesimo testo, ki naj v hladilniku počiva eno uro.
Iz testa z rokami oblikujemo ploščate piškotke. Pečemo jih približno deset minut pri 180 stopinjah Celzija.
*Arašidovo maslo je nadvse preprosto za pripravo, če imate v kuhinji močan blender. Surove arašide prepražite v pečici, ohladite in zmeljite v blenderju. Zadostujejo trije cikli mletja po eno minuto. Uporabite lahko tudi že pražene in nesoljene arašide. Sol (polnovredno) raje dodajte sami.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.