background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Arašidovi polnozrnati piškotki

  • Srednja
  • 2 pekača
  • Prep: min
  • Srednja
  • 2 pekača

Polnovredni piškotki z dodatkom (doma pripravljenega) arašidovega masla. Če nimate galganta in bertrama (dveh začimb, ki ju je zelo cenila že Hildegarda v 12. stoletju), lahko cimetu in kardamomu dodate še nekaj ingverja in limonine lupinice.

Sestavine

  • 320 g polnozrnate pirine moke
  • 10 g vinskega kamna (nadomestek za pecilni prašek)
  • pol žličke soli
  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 180 g kokosove maščobe
  • 120 g arašidovega masla*
  • 150 g nerafiniranega trsnega sladkorja
  • 4 žlice vanilijevega sladkorja
  • ½ žličke mletega kardamoma
  • ½ žličke mletega galganta v prahu
  • ½ žličke bertrama v prahu
  • ½ žličke mletega cimeta
  • 2 jajci

Obe maščobi pomešamo z vsemi začimbami, nato ju z mešalnikom penasto umešamo s sladkorjem in jajci. Tekoči zmesi dodamo zmes suhih sestavin in z rokami zamesimo testo, ki naj v hladilniku počiva eno uro.

Iz testa z rokami oblikujemo ploščate piškotke. Pečemo jih približno deset minut pri 180 stopinjah Celzija.

*Arašidovo maslo je nadvse preprosto za pripravo, če imate v kuhinji močan blender. Surove arašide prepražite v pečici, ohladite in zmeljite v blenderju. Zadostujejo trije cikli mletja po eno minuto. Uporabite lahko tudi že pražene in nesoljene arašide. Sol (polnovredno) raje dodajte sami.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.