Polnovredni piškotki z dodatkom (doma pripravljenega) arašidovega masla. Če nimate galganta in bertrama (dveh začimb, ki ju je zelo cenila že Hildegarda v 12. stoletju), lahko cimetu in kardamomu dodate še nekaj ingverja in limonine lupinice.
Obe maščobi pomešamo z vsemi začimbami, nato ju z mešalnikom penasto umešamo s sladkorjem in jajci. Tekoči zmesi dodamo zmes suhih sestavin in z rokami zamesimo testo, ki naj v hladilniku počiva eno uro.
Iz testa z rokami oblikujemo ploščate piškotke. Pečemo jih približno deset minut pri 180 stopinjah Celzija.
*Arašidovo maslo je nadvse preprosto za pripravo, če imate v kuhinji močan blender. Surove arašide prepražite v pečici, ohladite in zmeljite v blenderju. Zadostujejo trije cikli mletja po eno minuto. Uporabite lahko tudi že pražene in nesoljene arašide. Sol (polnovredno) raje dodajte sami.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.