background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Ovsena kaša z arašidovim maslom

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 1 osebo
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 1 osebo

Čudovita, polnovredna jed, polna zdravih ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin. Za popoln začetek dneva ali okusno in lahko večerjo.

Sestavine

  • pol skodelice ovsenih kosmičev
  • 1 skodelico poljubne tekočine (denimo mandljevega mleka)
  • 1 žličko cimeta
  • 1-2 žlički kakava
  • ščepec soli
  • 1 žlico arašidovega masla
  • pol banane
  • 1 žlico sesekljanih orehov
  • košček sesekljane črne čokolade z vsaj 70% deležem kakava

Kosmiče zavremo v mleku, nato dodamo sol, cimet in kakav ter temeljito premešamo. Pokrito na majhnem ognju kuhamo še deset minut, da se kosmiči povsem zmehčajo.

Kašo preložimo na krožnik, jo prelijemo z arašidovim maslom in posujemo z oreščki, sesekljano banano in čokolado.

Avtorica recepta: Jessica Sepel (vir: www.avogel.co.uk)

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam