Čudovita, polnovredna jed, polna zdravih ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin. Za popoln začetek dneva ali okusno in lahko večerjo.
Kosmiče zavremo v mleku, nato dodamo sol, cimet in kakav ter temeljito premešamo. Pokrito na majhnem ognju kuhamo še deset minut, da se kosmiči povsem zmehčajo.
Kašo preložimo na krožnik, jo prelijemo z arašidovim maslom in posujemo z oreščki, sesekljano banano in čokolado.
Avtorica recepta: Jessica Sepel (vir: www.avogel.co.uk)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.