Močnik je že v času naših babic veljal za krepčilno in zdravo jed. V času, ko želimo okrepiti odpornost, lahko mleko preprosto nadomestimo bodisi z vodo ali katerim od rastlinskih napitkov. Prehransko moč mu dvigujejo čim bolj sveže mleto pirino zrnje ter začimbe.
Na maščobi prepražimo vse začimbe, nato dodamo nastrgana jabolka (z lupinico, če so ekološka). Pražimo, da se jabolka nekoliko zmehčajo, nato zalijemo z izbrano vročo tekočino. Ko zavre, posolimo in vmešamo moko, ki smo jo poprej pregnetli s stepenim jajcem, da nastanejo manjše grudice. Ko zavre, kuhamo še deset minut, nato pa jed toliko čas pustimo še pokrito. Postrežemo še toplo, po želji z žlico medu, nekaj svežega sadja ipd.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.