Pica ne velja za najbolj zdravo jed. Pa vendar to zlahka spremenimo. Vse je namreč odvisno ne le od obloge, temveč tudi – podlage. Recept je odličen tudi v trenutkih, ko nam zmanjkuje časa za mesenje »pravega« testa.
Jajci razžvrkljamo, posolimo in pomešamo s kosmiči. Zeleno očistimo, olupimo in drobno nastrgamo. Vmešamo jo h kosmičem. Testo naj počiva vsaj 1 uro, da se kosmiči napnejo.
Paradižnikovo omako pomešamo z vsemi začimbami. Šampinjone prepražimo na malo čebule in začinimo s timijanom, česnom in peteršiljem. Čiliju odstranimo semena in ga narežemo na rezine. Narežemo tudi papriko in paradižnik. Nadrobimo mocarelo.
Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo testo (pritisnemo z dlanmi, da je enakomerne debeline). Po njem premažemo paradižnikovo omako, dodamo čili in šampinjone ter rezine paradižnika in paprike. Vse skupaj obložimo s sirom. Izdatno posipamo z origanom. Pečemo pri 200 stopinjah Celzija približno 20 minut oz. dokler se sir lepo ne zapeče.
Postrežemo s skledo najljubše solate.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Ob težavah, kot so kašelj, nahod, sinuzitis in kihanje pogosto pomislimo na prehlad ali alergijo na cvetni prah. Vendar pa težave lahko povzročajo tudi spore gliv, ki so v našem okolju zelo pogoste.
Zima nam že počasi maha v slovo in tudi z naših krožnikov se poslavlja slabo prebavljiva in težka hrana. Zato moramo biti v tem obdobju še toliko pozornejši na izbor živil.
V razcvetu pomladi so tudi simptomi senenega nahoda najbolj izraženi. Tako se mnogo ljudi, ki trpijo za alergijskim rinitisom, rado jezi nad naravo. Pa vendar je prav ta tista, ki zna najbolje pomagati, če le znamo prisluhniti njenim nasvetom …
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.