Ovsene kosmiče običajno uporabljamo v obliki muslijev ali polpetov. Nekateri iz njih pripravljajo tudi palačinke, ki pa jih lahko nadgradimo v –pico. Okusen in hitro pripravljen obrok lahko postrežemo za zajtrk, kosilo ali večerjo.
Ovsene kosmiče prelijemo z vodo in pustimo nabrekati 10 minut. V tem času pripravimo začimbe in razžvrkljamo jajce. Vse to dodamo kosmičem. Dodamo še jogurt ali skyr.
Na ponvi razpustimo malo maščobe in po njej razporedimo vse testo. Pomagamo si z žlico, da ga oblikujemo v krog debeline enega 1 cm.
Zapečemo na eni strani. Omleto obrnemo in jo premažemo s paradižnikovo omako (po potrebi dosolimo z zeliščno soljo) in obložimo z mozzarelo. Po vrhu posujemo z origanom. Omleto pokrijemo in jo zapečemo še s spodnje strani.
Postrežemo s solato, s svežo ali kuhano zelenjavo, čajem ipd.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.