Ovsene kosmiče običajno uporabljamo v obliki muslijev ali polpetov. Nekateri iz njih pripravljajo tudi palačinke, ki pa jih lahko nadgradimo v –pico. Okusen in hitro pripravljen obrok lahko postrežemo za zajtrk, kosilo ali večerjo.
Ovsene kosmiče prelijemo z vodo in pustimo nabrekati 10 minut. V tem času pripravimo začimbe in razžvrkljamo jajce. Vse to dodamo kosmičem. Dodamo še jogurt ali skyr.
Na ponvi razpustimo malo maščobe in po njej razporedimo vse testo. Pomagamo si z žlico, da ga oblikujemo v krog debeline enega 1 cm.
Zapečemo na eni strani. Omleto obrnemo in jo premažemo s paradižnikovo omako (po potrebi dosolimo z zeliščno soljo) in obložimo z mozzarelo. Po vrhu posujemo z origanom. Omleto pokrijemo in jo zapečemo še s spodnje strani.
Postrežemo s solato, s svežo ali kuhano zelenjavo, čajem ipd.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
S stresom in vnetji je povezan velik odstotek bolezni, vključno z večino srčno-žilnih in presnovnih obolenj ter nevrodegenerativnih motenj. Poglejmo, kako so povezani kronični stres in vnetna obolenja ter kako ta ublažiti s prehrano.
Sodeč po raziskavah so srečnejši tisti, ki zaužijejo veliko rib. Kaj pa če vam ne teknejo najbolje?
Možgani imajo od omega-3 korist v vseh obdobjih. Poskrbite za zadosten vnos.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.