background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Ovsena omleta z okusom po pici

  • Čas:
  • Preprosto
  • 1 oseba
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 1 oseba

Ovsene kosmiče običajno uporabljamo v obliki muslijev ali polpetov. Nekateri iz njih pripravljajo tudi palačinke, ki pa jih lahko nadgradimo v –pico. Okusen in hitro pripravljen obrok lahko postrežemo za zajtrk, kosilo ali večerjo.

Sestavine

  • 50 g drobnih ovsenih kosmičev
  • 50 ml vode
  • 1/2 manjše čebule
  • 1 jajce
  • 2 žlici svežega sira skyr ali običajnega jogurta
  • 1/2 žličke timijana
  • 1/4 žličke rožmarina
  • 1/4 žličke kurkume
  • sveže mleti črni poper
  • zeliščna sol Herbamare
  • 3 žlice paradižnikove omake z baziliko
  • nekaj rezin mozzarele
  • 1/2 žličke origana

Ovsene kosmiče prelijemo z vodo in pustimo nabrekati 10 minut. V tem času pripravimo začimbe in razžvrkljamo jajce. Vse to dodamo kosmičem. Dodamo še jogurt ali skyr.

Na ponvi razpustimo malo maščobe in po njej razporedimo vse testo. Pomagamo si z žlico, da ga oblikujemo v krog debeline enega 1 cm.

Zapečemo na eni strani. Omleto obrnemo in jo premažemo s paradižnikovo omako (po potrebi dosolimo z zeliščno soljo) in obložimo z mozzarelo. Po vrhu posujemo z origanom. Omleto pokrijemo in jo zapečemo še s spodnje strani.

Postrežemo s solato, s svežo ali kuhano zelenjavo, čajem ipd.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Melatonin: spalni hormon

Ureja mnogo več kot spanec.

Spoznajmo ga

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam