Polnjene paprike so ena mojih najljubših jedi in to že od nekdaj. Tokrat sem jih preizkusila pečene in namesto mesa uporabila drobljenec. Jed je nadvse slastna in veliko manjše breme za naš želodec.
Operemo riž in ga napol skuhamo.
Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo in por, dodamo vse začimbe, strt česen in, ko zadiši, drobljenec. Premešamo, pražimo dve minuti, nato dodamo na pol kuhan riž.
Paprike operemo, izdolbemo in napolnimo s pripravljeno maso.
Naložimo jih v visok pekač s pokrovom in prelijemo z omako:
Paradižnike očistimo, narežemo na večje kose in v loncu skuhamo do mehkega. Pretlačimo s paličnim mešalnikom. V drugi posodi na olivnem olju karameliziramo sladkor, dodamo lovorov list in moko in pražimo približno eno minuto. Nato dodamo pretlačeno paradižnikovo omako, grobo natrgano baziliko, mleto papriko in premešamo. S to omako sedaj prelijemo paprike. Omake naj bo vsaj za polovico višine paprik.
Pokrijemo in pečemo 30 min pokrite, nato pa še 30 min odkrite (pri 200 stopinjah Celzija).
Postrežemo s pire krompirjem.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.