background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečen ananas s karamelnim prelivom

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Posebej v hladnih dneh se priležejo okusi toplega ananasa in ingverja, ki oba delujeta protivnetno. V družbi pomaranče, kokosa in karamele so odlična poslastica, primerna za različne priložnosti.

Sestavine

  • 2 dcl sveče iztisnjenega pomarančnega soka
  • 4 žlice grobe kokosove moke
  • 2 žlici sladkorja
  • pol žličke koruznega škroba
  • 4 rezine ananasa
  • košček masla
  • ¼ žličke ingverja
  • pest dišečih cvetov neškropljene domače vrtnice

Sladkor in kokosovo moko na suho prepražimo, da nežno porjavita in sladkor karamelizira. Prelijemo z 2/3 iztisnjenega soka. V preostanku soka gladko razmešamo koruzni škrob, ki ga prilijemo, ko omaka zavre.

V ponvi raztopimo košček masla, dodamo ingver v prahu in rezine ananasa. Opečene prelijemo z omako in vroče ponudimo na krožniku, obloženim z svežimi cvetovi vrtnice. Če lepo dišijo, seveda zaužijemo tudi te.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam