Posebej v hladnih dneh se priležejo okusi toplega ananasa in ingverja, ki oba delujeta protivnetno. V družbi pomaranče, kokosa in karamele so odlična poslastica, primerna za različne priložnosti.
Sladkor in kokosovo moko na suho prepražimo, da nežno porjavita in sladkor karamelizira. Prelijemo z 2/3 iztisnjenega soka. V preostanku soka gladko razmešamo koruzni škrob, ki ga prilijemo, ko omaka zavre.
V ponvi raztopimo košček masla, dodamo ingver v prahu in rezine ananasa. Opečene prelijemo z omako in vroče ponudimo na krožniku, obloženim z svežimi cvetovi vrtnice. Če lepo dišijo, seveda zaužijemo tudi te.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.