Posebej v hladnih dneh se priležejo okusi toplega ananasa in ingverja, ki oba delujeta protivnetno. V družbi pomaranče, kokosa in karamele so odlična poslastica, primerna za različne priložnosti.
Sladkor in kokosovo moko na suho prepražimo, da nežno porjavita in sladkor karamelizira. Prelijemo z 2/3 iztisnjenega soka. V preostanku soka gladko razmešamo koruzni škrob, ki ga prilijemo, ko omaka zavre.
V ponvi raztopimo košček masla, dodamo ingver v prahu in rezine ananasa. Opečene prelijemo z omako in vroče ponudimo na krožniku, obloženim z svežimi cvetovi vrtnice. Če lepo dišijo, seveda zaužijemo tudi te.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.