background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečen ananas s karamelnim prelivom

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Posebej v hladnih dneh se priležejo okusi toplega ananasa in ingverja, ki oba delujeta protivnetno. V družbi pomaranče, kokosa in karamele so odlična poslastica, primerna za različne priložnosti.

Sestavine

  • 2 dcl sveče iztisnjenega pomarančnega soka
  • 4 žlice grobe kokosove moke
  • 2 žlici sladkorja
  • pol žličke koruznega škroba
  • 4 rezine ananasa
  • košček masla
  • ¼ žličke ingverja
  • pest dišečih cvetov neškropljene domače vrtnice

Sladkor in kokosovo moko na suho prepražimo, da nežno porjavita in sladkor karamelizira. Prelijemo z 2/3 iztisnjenega soka. V preostanku soka gladko razmešamo koruzni škrob, ki ga prilijemo, ko omaka zavre.

V ponvi raztopimo košček masla, dodamo ingver v prahu in rezine ananasa. Opečene prelijemo z omako in vroče ponudimo na krožniku, obloženim z svežimi cvetovi vrtnice. Če lepo dišijo, seveda zaužijemo tudi te.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.