background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečen ananas s karamelnim prelivom

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Posebej v hladnih dneh se priležejo okusi toplega ananasa in ingverja, ki oba delujeta protivnetno. V družbi pomaranče, kokosa in karamele so odlična poslastica, primerna za različne priložnosti.

Sestavine

  • 2 dcl sveče iztisnjenega pomarančnega soka
  • 4 žlice grobe kokosove moke
  • 2 žlici sladkorja
  • pol žličke koruznega škroba
  • 4 rezine ananasa
  • košček masla
  • ¼ žličke ingverja
  • pest dišečih cvetov neškropljene domače vrtnice

Sladkor in kokosovo moko na suho prepražimo, da nežno porjavita in sladkor karamelizira. Prelijemo z 2/3 iztisnjenega soka. V preostanku soka gladko razmešamo koruzni škrob, ki ga prilijemo, ko omaka zavre.

V ponvi raztopimo košček masla, dodamo ingver v prahu in rezine ananasa. Opečene prelijemo z omako in vroče ponudimo na krožniku, obloženim z svežimi cvetovi vrtnice. Če lepo dišijo, seveda zaužijemo tudi te.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.