background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Dušene hruške s črno čokolado

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Zdrava sladica, ki pogreje srce in želodček.

Sestavine

  • 4 večje hruške
  • 25 g masla
  • 2 žlici nerafiniranega trsnega sladkorja
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/2 žličke janeža
  • 1/4 žličke kardamoma
  • 1/4 žličke ingverja
  • lupinica ene bio limone
  • 1 žlica ruma
  • 50 g črne čokolade
  • 1 dcl sladke smetane

Na maslu prepražimo sladkor z mletimi začimbami. Ko zadiši, prilijemo rum, povremo. Na tako pripravljeno omako naložimo polovice hrušk, s spodnjo stranjo navzdol. Po minuti ali dveh hruške obrnemo in na izkoščičeno mesto položimo košček čokolade. Pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo približno 15 minut, da se hruške zmehčajo.

Hruške naložimo na desertni krožnik, prelijemo z nastalim sokom in okrasimo s stepeno smetano.

Recept je pripravila: Sabina Topolovec
Fotografija: Franc Muren

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.