Zdrava sladica, ki pogreje srce in želodček.
Na maslu prepražimo sladkor z mletimi začimbami. Ko zadiši, prilijemo rum, povremo. Na tako pripravljeno omako naložimo polovice hrušk, s spodnjo stranjo navzdol. Po minuti ali dveh hruške obrnemo in na izkoščičeno mesto položimo košček čokolade. Pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo približno 15 minut, da se hruške zmehčajo.
Hruške naložimo na desertni krožnik, prelijemo z nastalim sokom in okrasimo s stepeno smetano.
Recept je pripravila: Sabina Topolovec
Fotografija: Franc Muren
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.