background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Dušene hruške s črno čokolado

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Zdrava sladica, ki pogreje srce in želodček.

Sestavine

  • 4 večje hruške
  • 25 g masla
  • 2 žlici nerafiniranega trsnega sladkorja
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/2 žličke janeža
  • 1/4 žličke kardamoma
  • 1/4 žličke ingverja
  • lupinica ene bio limone
  • 1 žlica ruma
  • 50 g črne čokolade
  • 1 dcl sladke smetane

Na maslu prepražimo sladkor z mletimi začimbami. Ko zadiši, prilijemo rum, povremo. Na tako pripravljeno omako naložimo polovice hrušk, s spodnjo stranjo navzdol. Po minuti ali dveh hruške obrnemo in na izkoščičeno mesto položimo košček čokolade. Pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo približno 15 minut, da se hruške zmehčajo.

Hruške naložimo na desertni krožnik, prelijemo z nastalim sokom in okrasimo s stepeno smetano.

Recept je pripravila: Sabina Topolovec
Fotografija: Franc Muren

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam