background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečena jabolka s pirinim drobljencem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za pravokoten pekač
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za pravokoten pekač

Jabolko na dan prežene zdravnika stran - posebej, ko mu dodamo še ščepec izbranih začimb z močnim protimikrobnim delovanjem. Preizkusite odlično, hitro pripravljeno sladico za mrzle dni.

Sestavine

Za jabolčno podlago:

  • 6 večjih jabolk
  • 20 g masla
  • pol žličke cimeta
  • 30 g polnovrednega trsnega sladkorja

Za drobljenec:

  • 100 g masla
  • 100 g polnozrnate pirine moke
  • 100 g grobo mletih nesoljenih praženih arašidov
  • 70 g polnovrednega trsnega sladkorja
  • 2 cela klinčka
  • 1/3 žličke celega janeža
  • 4 kapsule kardamoma
  • pol žličke cimeta
  • nastrgana lupinica ene bio limone

Jabolka narežemo na tanke lističe in jih prepražimo na maslu, da se omehčajo. Posujemo s cimetom in sladkorjem.

Za drobljenec na maslu prepražimo vse začimbe (cele predhodno stremo v možnarju). Pirino moko pomešamo s sladkorjem, arašidi in aromatiziranim maslom.

Pekač dobro namastimo z maslom in po njem razporedimo dušena jabolka. Po njih s prsti nadrobimo pripravljeno testo.

Pečemo pri 180 stopinjah približno 20 minut.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.