background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečena jabolka s pirinim drobljencem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za pravokoten pekač
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za pravokoten pekač

Jabolko na dan prežene zdravnika stran - posebej, ko mu dodamo še ščepec izbranih začimb z močnim protimikrobnim delovanjem. Preizkusite odlično, hitro pripravljeno sladico za mrzle dni.

Sestavine

Za jabolčno podlago:

  • 6 večjih jabolk
  • 20 g masla
  • pol žličke cimeta
  • 30 g polnovrednega trsnega sladkorja

Za drobljenec:

  • 100 g masla
  • 100 g polnozrnate pirine moke
  • 100 g grobo mletih nesoljenih praženih arašidov
  • 70 g polnovrednega trsnega sladkorja
  • 2 cela klinčka
  • 1/3 žličke celega janeža
  • 4 kapsule kardamoma
  • pol žličke cimeta
  • nastrgana lupinica ene bio limone

Jabolka narežemo na tanke lističe in jih prepražimo na maslu, da se omehčajo. Posujemo s cimetom in sladkorjem.

Za drobljenec na maslu prepražimo vse začimbe (cele predhodno stremo v možnarju). Pirino moko pomešamo s sladkorjem, arašidi in aromatiziranim maslom.

Pekač dobro namastimo z maslom in po njem razporedimo dušena jabolka. Po njih s prsti nadrobimo pripravljeno testo.

Pečemo pri 180 stopinjah približno 20 minut.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Melatonin: spalni hormon

Ureja mnogo več kot spanec.

Spoznajmo ga

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam