background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečena jabolka s pirinim drobljencem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za pravokoten pekač
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za pravokoten pekač

Jabolko na dan prežene zdravnika stran - posebej, ko mu dodamo še ščepec izbranih začimb z močnim protimikrobnim delovanjem. Preizkusite odlično, hitro pripravljeno sladico za mrzle dni.

Sestavine

Za jabolčno podlago:

  • 6 večjih jabolk
  • 20 g masla
  • pol žličke cimeta
  • 30 g polnovrednega trsnega sladkorja

Za drobljenec:

  • 100 g masla
  • 100 g polnozrnate pirine moke
  • 100 g grobo mletih nesoljenih praženih arašidov
  • 70 g polnovrednega trsnega sladkorja
  • 2 cela klinčka
  • 1/3 žličke celega janeža
  • 4 kapsule kardamoma
  • pol žličke cimeta
  • nastrgana lupinica ene bio limone

Jabolka narežemo na tanke lističe in jih prepražimo na maslu, da se omehčajo. Posujemo s cimetom in sladkorjem.

Za drobljenec na maslu prepražimo vse začimbe (cele predhodno stremo v možnarju). Pirino moko pomešamo s sladkorjem, arašidi in aromatiziranim maslom.

Pekač dobro namastimo z maslom in po njem razporedimo dušena jabolka. Po njih s prsti nadrobimo pripravljeno testo.

Pečemo pri 180 stopinjah približno 20 minut.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?

Kredasti zobje pri otrocih

Kako obvarovati zdravje otroka?

Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?

Domači pripravki

Naravna zdravila, primerna za otroke

Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen. 

Naravna podpora

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam