Pomoč uporabnikom
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.
Pišite namPoznamo veliko različih paradižnikovih juh, najbrž pa se vsi strinjamo, da je najbolj slastna tista, ki je narejena iz pečenih paradižnikov. Tako kot v receptu, ki ga je pripravila naša strokovna sodelavka.
V visok pekač narežemo paradižnike, papriko, čebulo, česen, zelišča, dodamo oljčno olje, sol, poper, sladkor in balzamični kis. Vse dobro premešamo in pečemo 30 minut pri 180°C. Med pečenjem večkrat premešamo.
Ko je paradižnik pečen, ga stresemo v lonec, prilijemo jušno osnovo in kuhamo še 10 minut. Vse skupaj dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom. Če je juha pregosta, prilijemo še jušne osnove.
Juho postrežemo s kislo smetano, parmezanom, svežo baziliko in ajdovim kruhom. Gosto osnovo lahko uporabimo kot omako za testenine. Čisto osnovo pa za pripravo polnjenih paprik.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.
Pišite namS pravim načinom življenja bo težav v menopavzi manj (ali nič) ...
Vas zanima, kako?Vročinski oblivi in nočno potenje so ena prvih asociacij, ko pomislimo na obdobje menopavze.
Kako si lahko pomagate?Urejen spalni ritem je pomemben za naše zdravje in dobro počutje. Z daljšanjem dneva pa se spalni ritem lahko »vrže iz takta« in to ne glede na to, v katerem življenjskem obdobju se nahajamo.
Spalni ritem in kako nanj vpliva daljšanje dneva?Odkrijte zgodbo Alfreda VoglaV naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!