background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Juha iz pečenih paradižnikov2

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Poznamo veliko različih paradižnikovih juh, najbrž pa se vsi strinjamo, da je najbolj slastna tista, ki je narejena iz pečenih paradižnikov. Tako kot v receptu, ki ga je pripravila naša strokovna sodelavka.

Sestavine

  • 1 kg dobrega zrelega paradižnika
  • 2 rdeči papriki
  • 1 velika čebula ali 6 šalotk
  • 4 stroki česna
  • 5 vejic svežega timijana
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1 žlica sladkorja
  • peščica listov sveže bazilike
  • sol (Herbamare)
  • poper
  • 4 žlice balzamičnega kisa
  • 1l Herbamare jušne osnove

V visok pekač narežemo paradižnike, papriko, čebulo, česen, zelišča, dodamo oljčno olje, sol, poper, sladkor in balzamični kis. Vse dobro premešamo in pečemo 30 minut pri 180°C. Med pečenjem večkrat premešamo.

Ko je paradižnik pečen, ga stresemo v lonec, prilijemo jušno osnovo in kuhamo še 10 minut. Vse skupaj dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom. Če je juha pregosta, prilijemo še jušne osnove.

Juho postrežemo s kislo smetano, parmezanom, svežo baziliko in ajdovim kruhom. Gosto osnovo lahko uporabimo kot omako za testenine. Čisto osnovo pa za pripravo polnjenih paprik.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.