background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Muffini brez glutena in laktoze

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 6 muffinov
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 6 muffinov

Želite pripraviti enostavno sladico brez moke? V tokratnem receptu jo nadomeščajo mleti mandlji in ovseni kosmiči. Slednji sicer niso nujno povsem brez glutena, a če nanj niste preobčutljivi, bo recept kot nalašč za vas. Pa še silno preprost je.

Sestavine

  • 80 g mletih mandljev
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 2 jajci
  • 40 navadnega jogurta brez laktoze
  • 5 žlic medu
  • ½ žličke vinskega kamna
  • 150 g borovnic

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija.

Umešamo jogurt, med in jajca. Dodamo mlete mandlje, ovsene kosmiče, vinski kamen in borovnice. Pečemo v modelih za muffine približno 15 minut.

Osebe, ki trpijo zaradi celiakije, naj pri nakupu vseh živil pazijo na stoodstotno čistost uporabljenih surovin.

Vir: www.avogel.ca

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.