background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Muffini brez glutena in laktoze

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 6 muffinov
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 6 muffinov

Želite pripraviti enostavno sladico brez moke? V tokratnem receptu jo nadomeščajo mleti mandlji in ovseni kosmiči. Slednji sicer niso nujno povsem brez glutena, a če nanj niste preobčutljivi, bo recept kot nalašč za vas. Pa še silno preprost je.

Sestavine

  • 80 g mletih mandljev
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 2 jajci
  • 40 navadnega jogurta brez laktoze
  • 5 žlic medu
  • ½ žličke vinskega kamna
  • 150 g borovnic

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija.

Umešamo jogurt, med in jajca. Dodamo mlete mandlje, ovsene kosmiče, vinski kamen in borovnice. Pečemo v modelih za muffine približno 15 minut.

Osebe, ki trpijo zaradi celiakije, naj pri nakupu vseh živil pazijo na stoodstotno čistost uporabljenih surovin.

Vir: www.avogel.ca

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam