Želite pripraviti enostavno sladico brez moke? V tokratnem receptu jo nadomeščajo mleti mandlji in ovseni kosmiči. Slednji sicer niso nujno povsem brez glutena, a če nanj niste preobčutljivi, bo recept kot nalašč za vas. Pa še silno preprost je.
Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija.
Umešamo jogurt, med in jajca. Dodamo mlete mandlje, ovsene kosmiče, vinski kamen in borovnice. Pečemo v modelih za muffine približno 15 minut.
Osebe, ki trpijo zaradi celiakije, naj pri nakupu vseh živil pazijo na stoodstotno čistost uporabljenih surovin.
Vir: www.avogel.ca
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.