Želite pripraviti enostavno sladico brez moke? V tokratnem receptu jo nadomeščajo mleti mandlji in ovseni kosmiči. Slednji sicer niso nujno povsem brez glutena, a če nanj niste preobčutljivi, bo recept kot nalašč za vas. Pa še silno preprost je.
Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija.
Umešamo jogurt, med in jajca. Dodamo mlete mandlje, ovsene kosmiče, vinski kamen in borovnice. Pečemo v modelih za muffine približno 15 minut.
Osebe, ki trpijo zaradi celiakije, naj pri nakupu vseh živil pazijo na stoodstotno čistost uporabljenih surovin.
Vir: www.avogel.ca
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.