Želite pripraviti enostavno sladico brez moke? V tokratnem receptu jo nadomeščajo mleti mandlji in ovseni kosmiči. Slednji sicer niso nujno povsem brez glutena, a če nanj niste preobčutljivi, bo recept kot nalašč za vas. Pa še silno preprost je.
Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija.
Umešamo jogurt, med in jajca. Dodamo mlete mandlje, ovsene kosmiče, vinski kamen in borovnice. Pečemo v modelih za muffine približno 15 minut.
Osebe, ki trpijo zaradi celiakije, naj pri nakupu vseh živil pazijo na stoodstotno čistost uporabljenih surovin.
Vir: www.avogel.ca
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.