Sladek krompir iz pečice je nekaj najbolj slastnega! Lahko ga kombiniramo tudi z običajnim krompirjem, ali mu dodajamo drugo zelenjavo, kot so pastinak, paprika, čebula ipd.
Sladek krompir olupimo in po dolžini narežemo na tanke, približno 2 mm tanke rezine, ki jih na pekač razvrstimo drugo ob drugo. V posodici razmešamo olje, vode in vse začimbe (razen timijana) ter s tem prelijemo krompir.
Pečemo v vnaprej ogreti pečici, pri 200 stopinjah Celzija, približno 20 minut (ventilatorski način pečenja). Nato po vrhu razporedimo nariban sir in osmukan timijan ter pečemo še približno 20 minut.
Recept je bil objavljen v reviji Gesundheitsnachrichten (oktober 2023).
Prevod in priredba: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že 70 let Echinaforce pomaga krepiti odpornost in je zaupanja vredna podpora pri prehladnih obolenjih. Vaše izkušnje so neprecenljive - posebej za vse tiste, ki zdravila še ne poznajo. Ste jih pripravljeni podeliti? Nagradili vas bomo s slastnimi bonbončki z ehinacejo in črnim ribezom.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.