Sladek krompir, leča in začimbe v juhi, ki začara s svojo sladko toplino!
Sesekljamo česen, čebulo in ingver. V možnarju stremo komarček. Olupimo in narežemo sladek krompir. Rdečo lečo temeljito operemo.
Na olju segrejemo kurkumo, strta semena komarčka in mleto papriko. Dodamo sesekljane čebulo, česen in ingver in pražimo približno 2 minuti.
Nato dodamo na majhne koščke narezan sladek krompir in tudi tega nekoliko prepražimo, preden vse skupaj zalijemo z vročo zelenjavno osnovo. Ko zavre, dodamo še rdečo lečo in paradižnikovo omako.
Ko sta krompir in leča kuhana, juho pretlačimo in po okusu dodamo sol, poper in limonin sok. Postrežemo jo s svežim peteršiljem in žlico smetane ali jogurta.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Da lahko z izboljšanjem dolžine in kakovosti spanja vplivamo na preprečevanje vnetnih obolenj dihal? Poglejmo, zakaj je spanje tako pomembno.
Več kot 200 različnih virusov prehlada in peščica bolj ali manj nevarnih virusov gripe nam vsako zimo grozi z vnetjem dihal. Si znate pomagati?
Se tudi vi kdaj znajdete v položaju, ko vam pade imunski sistem in se vas že lotevata mrazenje in kihanje, vi pa ste pred pomembnim, neodložljivim sestankom?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.