Sladek krompir, leča in začimbe v juhi, ki začara s svojo sladko toplino!
Sesekljamo česen, čebulo in ingver. V možnarju stremo komarček. Olupimo in narežemo sladek krompir. Rdečo lečo temeljito operemo.
Na olju segrejemo kurkumo, strta semena komarčka in mleto papriko. Dodamo sesekljane čebulo, česen in ingver in pražimo približno 2 minuti.
Nato dodamo na majhne koščke narezan sladek krompir in tudi tega nekoliko prepražimo, preden vse skupaj zalijemo z vročo zelenjavno osnovo. Ko zavre, dodamo še rdečo lečo in paradižnikovo omako.
Ko sta krompir in leča kuhana, juho pretlačimo in po okusu dodamo sol, poper in limonin sok. Postrežemo jo s svežim peteršiljem in žlico smetane ali jogurta.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.