Sladek krompir, leča in začimbe v juhi, ki začara s svojo sladko toplino!
Sesekljamo česen, čebulo in ingver. V možnarju stremo komarček. Olupimo in narežemo sladek krompir. Rdečo lečo temeljito operemo.
Na olju segrejemo kurkumo, strta semena komarčka in mleto papriko. Dodamo sesekljane čebulo, česen in ingver in pražimo približno 2 minuti.
Nato dodamo na majhne koščke narezan sladek krompir in tudi tega nekoliko prepražimo, preden vse skupaj zalijemo z vročo zelenjavno osnovo. Ko zavre, dodamo še rdečo lečo in paradižnikovo omako.
Ko sta krompir in leča kuhana, juho pretlačimo in po okusu dodamo sol, poper in limonin sok. Postrežemo jo s svežim peteršiljem in žlico smetane ali jogurta.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.